Salines u sjajnom susretu nanio prvi poraz Mostaru

Odlična utakmica u dvorani Mejdan

Salines u sjajnom susretu nanio prvi poraz Mostaru

E. Dindić, foto: E. Dindić

U derbi susret 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu svoj susret su odigrale ekipe Salinesa i Mostara SG "Staklorad". Domaći su bili oslabljeni u ovom susretu jer nisu mogli računati na važne futsalera u svojim redovima, dok su gosti iz  Mostara došli sa namjerom da očuvaju niz nepobjedivosti. Na kraju domaća ekipa slavila je ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:2(2:1). 

Poveli su gosti u 9. minuti golom Nermina Kahvedžića. Međutim do poluvremena domaći sastav preokreće golovima Slobodana Rajčevića u 10 i 16. minuti.

Nastavak susreta donosi još bolju igru Salinesa koji preko Rajčevića u 19 i Avdića u 23. minuti povećavaju vodstvo na 4:1.

Igrala se 31. minuta kada Bilal Jelić pogađa za 4:2, te ostavlja tračak nade gostima da mogu izbjeći prvi poraz u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Pet minuta kasnije Davor Arnautović stavlja tačku na i u ovom susretu gdje nakon sjajne akcije pogađa za 5:2. Da nesreća ne dolazi sama pokazuje i kraj susreta kada Vesić Vladan pogađa vlastitu mrežu za 6:2 i veliko slavlje domaćeg tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi