Fortuna nije bila uz bh. prvaka: Hrabri Salines je bio na domak senzacije, ali je ispao

Častan oproštaj od Lige prvaka u futsalu

Fortuna nije bila uz bh. prvaka: Hrabri Salines je bio na domak senzacije, ali je ispao

A. Čaušević

Salines se nije uspio plasirati u osminu finala futsal Lige prvaka poslije nesretnog poraza od favorizovane Ugre Yugorsk poslije poraza 2:5. 

Prvo poluvrijeme u Hills Areni na Ilidži okončano je rezultatom 1:1. Rusi su poveli preko Dyavidova, da bi Arnautovi izjednačio.

U prvih 20 minuta igrači bh. prvaka su u nekoliko navrata pogađali okvir gola da bi do zasluženog preokreta stigli na startu drugog dijela preko Bolinhe.

Nakon toga je Ugra preuzela inicijativu. Izjednačila je poslije gola Ponkratova u 28. minuti, da bi minut kasnije fenomenalno iz voleja zabio Afanasyev za 2:3.

Krenuo je bh. prvak po sve ili ništa. Redale su se prilike, ali nije bilo sreće u ključnim momentima. U 32. minuti golman Kupatadze koristi ofanzivu našeg predstavnika i pogađa za 2:4.

Posljednje minute su donijele ogroman pritisak Salinesa, ali uprkos silnim naporima nisu uspjeli izjednačiti i eventualno pobijediti i tako kreirati senzaciju protiv bivšeg prvaka Evrope u futsalu. Do kraja Rusi su postgli još jedan gol, a opet je pogodio 41-godišnji golman Kupatadze.

Salines - Ugra Yugorsk 2:5 (Arnautović 9', Bolinha 22'/Davydov 7', Ponkratov 28', Afanasyev 29', Kupatadze 32', 40')

Promo

Top Komentari

Dino_
Šteta, inače dobra utakmica i dobra igra Salinesa. Ipak ekipa Ugre je mnogo uigranija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi