U gradu rukometa futsal groznica: Sloga uz pune tribine želi skalp prvaka!

Sjajno su krenuli u sezonu momci iz Gornjeg Vakufa Uskoplja

U gradu rukometa futsal groznica: Sloga uz pune tribine želi skalp prvaka!

S. Mlaćo
Futsaleri Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja sjajno igraju ove sezone u Premijer ligi.

Sloga je na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka za Mostar SG, a sada će ova dva tima odmjeriti snage u 9. kolu.

Mostarci su blagi favoriti, no nema sumnje da će domaći učiniti sve da im skinu 'skalp' uz podršku vjernih navijača koji već sada najavljuju spektakl.

Jasno je da će se u dvorani u Gornjem Vakufu tražiti karta više, a iz kluba već najavljuju futsal groznicu.

"Došao je i taj trenutak! U goste nam dolazi aktuelni prvak države BiH. Futsal klub Mostar SG je višestruki prvak države, klub prepun reprezentativaca BiH i slobodno možemo reći klub koji spada među top 3 tima na Balkanu.

Jelić, Radmilović, Aladzić, Kahvedzić, Galić. Startna petorka Mostar SG-a, ujedno i petorka reprezentacije BiH. Naša ekipa je ove sezone pokazala glavu i rep, i nema sumnje da će ućiniti sve da skine skalp ekipi Starog Grada. Stanje u ekipi je odlično, svi su spremni za meč, osim kapitena Latića koji nema pravo nastupa zbog trećeg žutog kartona.

Oglasi

Eventualnom pobjedom postajemo jesenji prvaci naše najdraže nam domovine. Prema mnogim najavama, dolaze ljudi iz svih krajeva na ovaj spektakl. Sarajevo, Livno, Zenica, Travnik, Bugojno, Novi Travnik, Prozor-Rama, Mostar, Vitez, Konjic.. Iz svih ovih gradova već imamo rezervisane karte.

Uskoro objavljujemo datum odigravanja, termin i sve detalje. Mi se od danas počinjemo spremati za historijski meč, i nadamo se da ćemo skupa sa našim najvjernijim navijačima ostvariti ono što prije godinu dana nismo mogli ni zamisliti!!

SAMO SLOGA!“, stoji u objavi MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Prvi strijelac Sloge u dosadašnjem dijelu prvenstva je Admir Zukan sa 11 golova, dok je Sababudin Petak dodao devet, a Emir Milanović osam.

Prvi strijelac lige je Nermin Kahvedžić iz redova Mostar SG. Postigao je 13 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi