U nedjelju derbi Centra i Mostar SG-a

Premijer futsal liga BiH

U nedjelju derbi Centra i Mostar SG-a

Samir Mlaćo

U nedjelju se u Sarajevu igra veliki derbi Premijer futsal lige BiH između Centra i Mostar SG-a. Mostarci su svakako favoriti u ovom meču, ali sigurno je da se Centar neće lako predati. 

Mostar SG je u porazu od Željezničara pokazao da nije nepobjediv, što daje nadu izabranicima Dženana Muminovića koji je i govorio pred ovaj meč.

"Očekujemo dobru utakmicu dva najkvalitetnija futsal kluba u Bosni i Hercegovini. Većina reprezentativaca naše zemlje dolazi upravo iz ove dvije ekipe i to dovoljno govori o kvalitetu predstojećeg susreta. Mi smo maksimalno spremni za ovaj meč. Kao domaćini potrudićemo se da naše sportske prijatelje iz Mostara dočekamo onako kako dolikuje, a publici da pružimo spektakl u kojem će uživati u majstorijama najboljih bh malonogometaša", kazao je Muminović pred ovaj meč.

Golmana Mostaraca Stanislav Galić vjeruje u svoj tim.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Nakon lošeg rezultata u prošlom kolu protiv Željezničara, ekipa se stabilizirala. Pojačali smo treninge i očekujemo pobjedu u derbiju. Centar je kvalitetna ekipa i dugi niz godina igraju značajnu ulogu u bh futsalu. Ne smijemo ih potcijeniti i moramo pružiti maksimum. Naš cilj se zna, a to je pobjeda koja bi nas još više približila tituli prvaka države", jasan je bio Galić.

Meč između Centra i Mostar SG-a igra se u nedjelju sa početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi