Mostar SG bez većih problema izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine
Sjajni futsaleri iz Mostara bez većih problema plasirali su se u finale Kupa BiH

Sigurna pobjeda u Mejdanu

Mostar SG bez većih problema izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine za futsalere pred dobro ispunjenom malom dvoranom Mejdana sastale su se ekipa Bosne Kompred i osvajač kupa Bosne i Hercegovine za prošlu godinu, ekipa Mostar Staklorada. Na kraju su gosti iz Mostara slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 7:2 (2:0). 

U prvom poluvremenu bilo je neizvjesno sve do 18. minuta susreta, pošto su domaći futsaleri odolijevali napadima ekipe iz Mostara. Prvo je Srđan Ivanković u 19. minuti doveo goste u vodstvo, da bi sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena Daniel De Souza udvostručio prednost.

U drugom poluvremenu ekipa Mostara ubacila je u veću brzinu i iz minute u minutu povećavala prednost. Tako je u 32. minuti stajalo visokih 6:0 za ekipu iz Mostara. Domaća Bosna smanjuje preko Amira Zulića na 6:1, ali samo par minuta kasnije Daniel De Sousa povećava na 7:1. Tačku na i u ovom susretu i konačnih 7:2 postavlja Eldin Hadžialjević iz kaznenog udarca.

MNK BOSNA KOMPRED - FC MOSTAR SG 2:7 (0:2)

Strijelci: 0:1 Srđan Ivanković 19' 0:2 Daniel De Souza 20', 0:3 Nermin Kahvedžić 22', 0:4 Kristian Radin 28', 0:5 Srđan Ivanković 30', 0:6 Nermin Kahvedžić 32', 1:6 Amir Zulić 36', 1:7 Daniel De Souza 39', 2:7 Eldin Hadžialjević 40'.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bosna Kompred: Halilčević-Plesnik, Hadžialjević, Bundić, Ramić, Hodžić, Ferhatbegović, Mujkić, Selimović, Bašić, Brković, Fuljacan, Zulić i Alić.

Mostar SG Staklorad: Galić, Pavlović, De Souza, Kahvedžić, Aladžić, Mušanović, Babić, Džemić, Radin, Bošković, Vesić, Gosto i Ivanković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi