UEFA najavila žrijeb, Bosna i Hercegovina u nikad boljoj poziciji!

Određene jakosne skupine

UEFA najavila žrijeb, Bosna i Hercegovina u nikad boljoj poziciji!

A. Čaušević

Žrijeb će biti održan u Nyonu 7. jula od 13:30. 

UEFA je odredila jakosne skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu i reprezentacije BiH se nalazi u odličnoj poziciji.

Ukupno 36 reprezentacija će biti podijeljeno u 12 grupa od po tri reprezentacije, a igrat će se klasična grupna faza sa domaćim i gostujućim utakmicama.

U elitnu rundu kvalifikacija će se plasirati 12 pobjednika grupa i četiri najbolja drugoplasirana, dok preostalih osam drugoplasiranih ide u baraž.

Futsal reprezentacija BiH se nalazi u drugoj jakosnoj skupini te obzirom na formu i rezultate ima puno pravo da se nada i elitnoj te ujedno posljednjoj rundi kvalifikacija.

Jakosna skupina 1: Portugal (branitelj), Španija, Kazahstan, Hrvatska, Srbija, Azerbejdžan, Ukrajina, Italija, Češka, Gruzija, Finska, Slovačka.

Oglasi

Jakosna skupina 2: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Rumunija, Holandija, Bjelorusija, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija, Sjeverna Makedonija, Moldavija.

Jakosna skupina 3: Crna Gora, Kosovo, Norveška, Danska, Švedska, Armenija, Njemačka, Grčka, Izrael, Kipar, Litvanija, Austrija.

Četiri su prozora za utakmice. I to u septembru, oktobru i novembru 2022. te martu 2023. godine.

Žrijeb play-offa za elitnu rundu će biti obavljen 10. marta, a baraž će se igrati 10. i 19. aprila 2023. godine.

Grupna faza elitne runde će biti kompletirana do decembra 2023. godine. Domaćin Svjetskog prvenstva koje se održava 2024. godine će biti naknadno određen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi