Već je poznato šest potencijalnih rivala bh. futsalera na Evropskom prvenstvu

Kvalifikacije još nisu završene

Već je poznato šest potencijalnih rivala bh. futsalera na Evropskom prvenstvu

A. Čaušević

Dva kola prije kraja kvalifikacija futsaleri BiH su se plasirali na Evropsko prvenstvo. 

Izabranici Ive Kreze su bili odlični u dosadašnja četiri meča, imaju maksimalan učinak, a svoju superiornost su potvrdili ubjedljivim trijumfom nad Rumunima s 5:0. 

Iako kvalifikacije još nisu okončane bh. futsaleri već znaju pet mogućih protivnika. Osim domaćina Nizozemske tu su još Azerbejdžan, Italija, Hrvatska, Rusija i Španija.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 19. januara do 6. februara 2022. godine. Na završnom turniru će nastupiti ukupno 16 selekcija. 

Inače, bh. futsalere u preostala dva meča kvalifikacija čekaju dueli protiv Srbije kući i Sjeverne Makedonije u gostima. 

Promo

Top Komentari

BogatiDijasporac
Odraditi Srbiju i Makedoniju, sa stopostotnim ucinkom, uzdignute glave, na EP. Bravo ZMAJEVI.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi