Velika borba dva kola prije kraja: Titula će u Sarajevo ili Zenicu

Dva tima imaju isti broj bodova

Velika borba dva kola prije kraja: Titula će u Sarajevo ili Zenicu

S. Mlaćo

Prava borba za prvo mjesto i naslov prvaka vodi se u Prvoj futsal ligi Federacije BiH grupa 1.

Ostala su još dva kola, a bitku za prvaka će voditi MNK Željezničar i MNK Neimari iz Zenice, ook Iskra Vrbas čini se gubi korak.

U derbiju za vikend MNK Neimari je savladao bugojansku Iskru sa 7:6 i tako Bugojance gotovo otpisao u borbi za prvaka.

Strijelci za Zeničane bili su Hadis Krehmić (3x), Sulejman Salkić (2x) i Seldin Zatagić. Za tim iz Bugojna strijelci su bili Ahmet Fuka (4x), te po jednom Irhan Smajić i Tarik Tutkur.

U sarajevskom derbiju Željezničar je opravdao ulogu favorita kod MNK DiaBiH i slavio 5:2. Plavi su vodili čak 5:0, a tri puta je pogodio Haris Baručija, dok su po jednom strijelci bili Mirza Ajanović i Mirza Zahirović.

Domaći su do kraja uspjeli samo ublažiti poraz preko Ajdina Silajdžića i Bakira Hote.

U duelu Liliuma i Drine slavili su gosti 6:5. Domaći su vodili čak 4:2, no na kraju veliki preokret gostiju i pobjeda. Junak je sa četiri pogotka bio Jasmin Šuntić.

Lidersku poziciju dijele MNK Neimari i MNK Željezničar sa po 22 boda, a prednosti imaju Sarajlije s obzirom na bolji međusobni duel.

Iskra je trećeplasirana sa 17 i utakmicom manje.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Neimari u narednom kolu dočekuje MNK DiaBiH, dok Željezničar dočekuje MNK Calp.

Željezničar u posljednjem kolu gostuje Drini u Goraždu, a MNK Neimari očekuje duel sa MNK Calp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi