Ajla Paradžik među najboljim blokerima Lige prvaka
FOTO: T. Hebib

Sjajna statistika za bh. reprezentativku

Ajla Paradžik među najboljim blokerima Lige prvaka

H. Zilić

Žensku odbojkašku reprezentaciju ove godine očekuje novi nastup na Evropskom prvenstvu. To će biti drugo uzastopno veliko takmičenje za naše djevojke.

Nema sumnje da imamo iskusniju i zreliju reprezentaciju nego prethodnih godina, tako da možemo očekivati i novi iskorak na Evropskom prvenstvu, a plasman u nokaut fazu bi bio ogroman.

I naše reprezentativke su u sjajnoj formi, a posljednja koje je to potvrdila je Ajla Paradžik.

Jedna od najbolji bh. odbojkašica od ove sezne nastup za francuski Mulhouse s kojim je nastupala i u Ligi prvaka.

Francuska ekipa je takmičenje okončala na trećem mjestu grupe A iza ekipe Conegliana i Rzeszowa, a ispred Vasasa i tako su ostale bez nokaut faze.

Ipak, statistika govori da Bosna i Hercegovina može biti ponosna.

Oglasi

Pomenuta Ajla Paradžik je među tri najbolja blokera ženske odbojkaške Lige prvaka s prosjekom od 0.86 blokova po setu.

Ispred Ajle je Robin De Kruijf sa prosjekom od 0,88 uspješnih blokova po setu, dok je s prosjekom od jednog bloka po setu na prvom mjestu Kubra Akman.

Opis nije dostupan.

Paradžik iza sebe ima sjajne sezone u Francuskoj koja je među najjačim evropskim ligama. Nakon sjajnih partija u dresu Nancya i Saint-Raphela, stigao je transfer u pomenuti Mulhouse. Riječ je o ekipi koja je među najboljim timovima u Francuskoj čemu svjedoče i nastupi u Ligi prvaka.

Što se tiče naše ženske odbojkaške reprezentacije, bh. odbojkašice su na Evropskom prvenstvu smještene u grupu B sa selekcijama Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Italije i Švicarske, a prvi meč igramo 16. augusta 2023. godine protiv selekcije Švicarske.

Četiri prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izborit će plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi