Bošković: Veoma važna pobjeda; Paradžik: Timski duh nas je doveo do trijumfa
FOTO: CEV

Odbojkašice sjajno otvorile kvalifikacije

Bošković: Veoma važna pobjeda; Paradžik: Timski duh nas je doveo do trijumfa

H. Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine furiozno je otvorila kvalifikacije za EP.

Izabranice Stevana Ljubičića razmontirale su favrizovanu Sloveniju sa 3:0 i već u prvom kolu napravile ogroman korak prema historijskom plasmanu na EP.

Nakon meča u našem taboru vladalo je sjajno raspoloženje, a svoj komentar  dale su naše reprezentativke Dajana Bošković i Ajla Paradžik.

"Prije svega želim da čestitam saigračicama i stručnom štabu na današnjoj veoma važnoj pobjedi za nas. U utakmicu smo ušli maksimalno fokusirani, prvenstveno na ono što mi moramo da radimo u terenu, pa tek onda na igru protivnika. Slovenija je dobra ekipa, u par navrata su imali par poena prednosti, ali dobrom timskom igrom i zalaganjem smo ih uspjeli pobjediti maksimalnim rezultatom. Sutra nas čeka tezak meč protiv Češke. Mislim da su veoma iskusna ekipa. Pokušaćemo dobro da se odmorimo i damo sve od sebe kao danas. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se pobjedi", rekla je Dajana Bošković, a sličnog mišljenja je bila i Ajla Paradžik:

"Možda rezultatski izgleda lagana utakmica, ali na terenu nije bilo lahko. Čestitam cijeloj ekipi i svi smo zajedno podjednako zaslužni za pobjedu. Naša energija, atmosfera I timski rad se pokazao po ko zna koji put i doveo nas do trijumfa. Lijep početak za samopouzdanje ekipe, ali ova utakmice je završena i fokus je već na slijedeći dan. Ekipa češke je kvalitetna ekipa i ni malo naivan protivnik. Mogu sa sigurnošću reći da ćemo izaći sa istim motivom i duhom ekipe i pružiti najbolje od nas i nadamo se novoj pobjedi."

Naše djevojke sutra igraju protiv Češke, a u subotu protiv domaćina turnira Latvija. Kvalifikacije se nastavljaju 14. maja turnirom u Zenici, nakon čega će dvije prvoplasirane selekcije izboriti plasman na EP.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održat će se u augustu, a domaćini su Hrvatska, Srbija, Bugarska i Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi