Amerikanci bolji od Srbije u borbi za svjetsku bronzu
FOTO: FVB

Svjetsko prvenstvo u odbojci

Amerikanci bolji od Srbije u borbi za svjetsku bronzu

Odbojkaši reprezentacije Srbije ostali su bez medalje na Svjetskom prvenstvu jer su u borbi za bronzu danas izgubili od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 u setovima. 

Iako je Srbija dobila prvi set sa 25:23 i bila u prednosti, ipak je svaki naredni izgubila. U drugom setu Amerikanci su slavili sa 25:17, a presudio je treći period koji je bio vrlo neizvjestan i igrao se na razliku, a na kraju je ipak američka reprezentacija slavila sa 32:30. U četvrtom setu je bilo 25:19 za Amerikance.

Najefikasniji kod Srbije bio je Dražen Luburić sa 12 poena, a Amerikance je predvodio Anderson sa 29.

U finalnom meču će od 21:15 sati snage odmjeriti reprezentacije Brazila i Poljske.

Promo

Top Komentari

omer
Bravo Amerikanci! Velika steta sto ste onako nesretno izgubili u polufinalu od Poljske. Sto se Srbije tice, nisu zasluzili ni igrati u polufinalu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi