Anđelka Radišković potpisala za Bimal-Jedinstvo

Veliko pojačanje

Anđelka Radišković potpisala za Bimal-Jedinstvo

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđelka Radišković nova je igračica ŽOK Bimal-Jedinstvo. Odbojkašica koja je u posljednjim nastupima bila kapiten naše ženske seniorske selekcije danas je potpisala dvogodišnji ugovor sa osvajačicama duple krune.

Iskusni primač servisa drugo je pojačanje Brčanki ovoga ljeta, nakon što se prethodno u matični klub vratila Elena Babić.

"Angažmanom Anđelke Radišković dobili smo izuzetno kvalitetnu igračicu, reprezentativku Bosne i Hercegovine. Sigurno da nam je drago što će ona u budućnosti braniti boje Bimal-Jedinstva, najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u našoj zemlji - rekao je Esad Omerhodžić, predsjednik bh. šampionki.

Radišković je u prethodnih osam sezona nastupa za ekipu Kula-Gradačac, čija je bila uvjerljivo najbolja igračica.

"Moram priznati da mi je izuzetno drago što sam novo pojačanje najboljeg tima u državi. Klub već ima dobru ekipu koju je ovoga ljeta odlučio dodatno pojačati, tako da sam sretna što ću u naredne dvije godine biti dio ovog sjajnog i veoma uspješnog sportskog kolektiva", kazala je Anđelka Radišković.

Većinu novih saigračica Radišković poznaje sa odbojkaških terena, što sa premijerligaških, što sa reprezentativnih okupljanja.

S većinom igračica sam jako dobra privatno iako smo igrale na suprotnim stranama.

"Naravno, znam ih i kroz reprezentaciju, baš kao i trenera Smaila Pezerovića, tako da vjerujem da ću se bez problema navići na novu sredinu", naglasila je reprezentativka BiH.

Bimal-Jedinstvo u srijedu je saznalo ime protivnika u drugom kolu Lige šampiona, gdje će odmjeriti snage s albanskim Partizanijem.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

"Iskreno mislim da smo mi jedina ekipa iz Bosne i Hercegovine koja može napraviti nešto u Evropi", poručila je Radišković na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi