Igrao godinama odbojku kao žensko, poslije penzionisanja otkrio da je muškarac

Velika prevara

Igrao godinama odbojku kao žensko, poslije penzionisanja otkrio da je muškarac

A. Čaušević

U Indoneziji je otkrivena jedna od najvećih sportskih prevara u posljednje vrijeme.

Naime, Aprilio Manganang se tokom cijele karijere pretvarao da je odbojkokašica, a godinu nakon penzionisanja je priznao da je muškarac.

Sve se ottkrilo kada se Manganang prijavio na odlazak u vojsku kada su svi urološki i hormonalni testovi na prijemnom pregledu utvrdili da se radi o muškarcu.

"Aprilia nikad nije bila transrodna osoba, nego je muškarac od rođenja, ali je doživio takozvani medicinski poremećaj pod imenom hipospadija. Riječ je o genitalnoj deformaciji koju dožive neke muške bebe", objasnio je načelnik vojske Indonezije Andika Perkasa.

Ovaj skandal bi mogao imati i ozbiljne posljedice po reprezentaciju Indonezije jer pojedine federacije već traže zabranu nastupa na takmičenjima ovoj azijskoj selekciji.

Inače, Manganang je i ranije bio sumnjiv mnogim rivalima zbog izuzetno snažnog udarca, neki su tražili da se izvrši i testiranje na pol, ali su im zahtjevi odbijeni.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Više ovaj liči na žensko nego Cvijanovićka.
15 0
BiHScout
Brate, ja sam od prve sekunde vidio da nije zensko. Ni sise nema
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi