Azerbejdžanke se prije četiri godine borile za medalju, a sada imaju 16 uzastopnih poraza

Crni niz odbojkašica Azerbejdžana

Azerbejdžanke se prije četiri godine borile za medalju, a sada imaju 16 uzastopnih poraza

E. Škorić

Azerbejdžanska ženska odbojkaška reprezentacija je protiv Rusije jučer doživjela čak 16. uzastopni poraz.

Ruskinje su na EP u Srbiji pobijedile sa 25:16, 25:17 i 25:13 slabašnu selekciju Azerbejdžana.

Posljednji put je ova reprezentacija slavila 29. augusta 2019. godine, a nakon toga uslijedio je veliki niz poraza. No, čini se da serija neće biti brzo prekinuta, budući da ih čekaju dueli sa Srbijom i Francuskom.

Prije samo četiri godine odbojkašice Azerbejdžana su se borile za medalju na Evropskom prvenstvu, ali su poražene s 3:2 u setovima od Nizozmske u polufinalu i sa 3:1 od Turske u utakmici za broncu.

Poraz im je nanijela i reprezentacija BiH, koja je tako u Beogradu stigla do historijske pobjede na Evropskom prvenstvu.

Mediji u Azerbejdžanu tješe se da je ovo deveto uzastopno prvenstvo Evrope na kojem nastupaju njihove odbojkašice, a čini se da se sada drže one da je važno učestvovati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi