Bh. odbojkašice u Rumuniji otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Jedan od najvažnijih mečeva

Bh. odbojkašice u Rumuniji otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

A. Beganović

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Rumuniji protiv domaće selekcije odigrati susret 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bosanskohercegovačke odbojkašice nakon višednevnih priprema danas otvaraju kvalifikacije. Protivnik bh. damama je Rumunija, a upravo su ovaj meč u našem taboru okatrakterisali kao jedan od najvažnijih u kvalifikacijama.

Naše odbojkašice u Craiovi bi trebale imati i podršku s tribina s obzirom da su iz Odbojkaškog saveza BiH organizovali prevoz za sve ljubitelje odbojke koji žele pružiti podršku našim damama.

Nakon duela sa Rumunijom bosanskohercegovačke odbojkašice će snage odmjeriti sa Latvijom i to 18. avgusta u Kaknju.

Četiri dana kasnije bh. odbojkašice gostuju u Španiji, a sa istom selekcijom će u Lukavcu odmjeriti snage 26. avgusta. Kvalifikacije će biti završene u januaru kada će BiH odmjeriti snage sa Latvijom (5. ili 6. januar), te Rumunijom (9. januar) u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi