Bh. odbojkašice počele pripreme za Mediteranske igre

21. juna putuju u Španiju

Bh. odbojkašice počele pripreme za Mediteranske igre

Endin Čaušević

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH počela je pripreme uoči nastupa na Mediteranskim igrama. 

Na pripremama u Brčkom pojavilo se 18 odbojkašica koje će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Taragoni u Španiji. Naša selekcija nalazi se u grupi B sa domaćinom Španijom i Turskom. Iz svake grupe u naredni krug idu dvije ekipe.

Naša selekcija će u Brčkom trenirati do 21. juna kada putuju za Taragonu. Prvi meč bh. odbojkašice igraju dan kasnije protiv Turske, dok je 24. juna na rasporedu duel sa Španijom.

Dizači: Ajla Hadžić (OK “Kula-Gradačac” – Gradačac) i Milana Božić (ŽOK “Modriča” – Modriča).

Primači: Sanja Kojić Đurić (APS Aias Eyosnou /Grčka), Anđelka Radišković (OK “Kula-Gradačac” – Gradačac), Iman Isanović (OK “Koper” – Slovenija), Adisa Hodžić (klub iz USA), Katarina Popović (ŽOK “Gacko” – Gacko) i Amra Mandžukić (OK “Kula-Gradačac” – Gradačac).

Korektori: Verica Simić (Vasas Roplabda Kft./Mađarska), Nataša Slijepčević (ŽOK “Bimal-Jedinstvo” – Brčko), Dajana Bošković ( PTPS Pita/Poljska) i Majra Mušija (ŽOK “Kakanj” – Kakanj).

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Srednji blokeri: Ajla Paradžik (HVSE Sport Kft./Mađarska), Ana Gajić (ŽOK “Bimal-Jedinstvo” – Brčko), Edina Selimović (ŽOK “Smeč” – Lukavac) i Žana Dragutinović ( ŽOK “Bimal-Jedinstvo” – Brčko).

Liberi: Milica Ivković (ŽOK “Bimal-Jedinstvo” – Brčko) i Amra Džambić (ŽOK “Smeč” – Lukavac).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi