Bh. reprezentativci počinju pripreme za Paraolimpijske igre

Pripreme za London

Bh. reprezentativci počinju pripreme za Paraolimpijske igre

A. Haznadarević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci 13. jula počinje pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama, koje će od 29. avgusta do 9. septembra  biti održane u  Londonu.

Pripreme će biti održane u tri faze od po sedam dana (do 13. do 20. jula, do 27. jula do 3. avgusta i od 10. do 17. augusta) u hotelu "Reumal" u Fojnici, stalnoj pripremnoj bazi naše ekipe. 

Na širem spisku igrača koje je pozvao selektor Mirza Hustemović nalazi se 13 igrača: Ismet Godinjak, Ejub Mehmedović, Adnan Kešmer, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Benis Kadrić, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić (kapiten) Ermin Jusufović, Muhamed Kapetanović i Jasmin Mrkić.  

Kapiten naše najtrofejnije ekipe Sabahudin Delalić ističe da reprezentaciju očekuje težak zadatak, ali da će on i njegovi saigrači i ovog puta pružiti svoj maksimum u ostvarivanju cilja, a koji je - nastup u finalu. Glavne konkurente u borbi za odličja Delalić vidi u reprezentaciji Irana, aktuelnog prvaka protiv  kojeg je BiH igrala tri zadnja paraolimpijska finala, zatim u selekcijama  Rusije, Brazila i Njemačke. 

Reprezentacija BiH na turniru će igrati u B-grupi s ekipama Irana, Brazila, Kine i Ruande, dok su u A-grupi Velika Britanija, Egipat, Rusija, Njemačka i Maroko.

U dosadašnjim nastupima na paraolompijskim igrama bh. odbojkaši osvojili su zlato u Atini 2004., te srebro u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.