Bh. odbojkašice drugi put u dva dana počistile Norvešku i čekirale kartu za Evropsko prvenstvo

Kraj kvalifikacija

Bh. odbojkašice drugi put u dva dana počistile Norvešku i čekirale kartu za Evropsko prvenstvo

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Bh. odbojkašice na sjajan su način završile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Iako su još u 4. kolu obezbijedile učešće na završnom turniru, fokus je ostao na maksimalnom nivou i nakon sinoćnje pobjede protiv Norveške, istu smo selekciju savladali i večeras s 3:0.

Prvi set su naše odbojkašice otvorile vodstvo od 5:1 i do kraja se to vodstvo samo povećavalo, te je prvi set osvojen rezultatom 25:17.

Drugi set sličan prvom. Norvežanke na kraju mogu biti i sretne što je završeno samo šest poena razlike (25:19), iako su naše odbojkašice ušle u dobar ritam i vodile s devet poena razlike u jednom momentu (15:6).

Ni u trećem setu naše odbojkašice nisu dale ni promil šanse Norvežankama te ga uvjerljivo osvojile rezultatom 25:12 i čekirale kartu za Evropsko prvenstvo.

Ovaj uspjeh je još i veći ako se uzme u obzir da su ove djevojke na pripremama za kvalifikacioni turnir spavale u podrumu hotela i po dvije u jednom krevetu.

Stanje u grupi F je takvo da Bosna i Hercegovina ima 15 poena, a Grčka 12 i meč manje koji treba da odigra sa Švicarskom.

Ukoliko Grkinje savladaju Švicarsku s 3:0 ili 3:1 biti će prve na kraju, ako bude 3:2 dijelit ćemo prvo mjesto s istim brojem bodova (15) i istom set razlikom (15:5), a ukoliko izgube naše dame će biti prve.

To je sada i najmanje važno, plasman smo obezbijedili, te ćemo zajedno s Grkinjama put Evropskog prvenstva.

Evropsko prvenstvo na rasporedu je sljedeće godine, a nacije domaćini biti će Belgija, Italija, Estonija i Njemačka.

Promo

Top Komentari

Adnanos
A onaj mamlaz otisao u Srbiju stavit njihovu reprezentaciju. Ovi vamo hoce da igraju sa Rusijom. Dopizdi ce jednom ljudima pa ce past mrtve glave
4 0
DadiG
Svaka čast djevojke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi