Bh. odbojkašice "otvorile" vrata Evropskog prvenstva!
FOTO: E. Dindić

Velika pobjeda protiv Švicarske

Bh. odbojkašice "otvorile" vrata Evropskog prvenstva!

H. Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovala je reprezentaciji Švicarske.

Naše djevojke odigrale su fenomenalan meč i slavile rezultatom 1:3 te tako napravile ogroman korak prema drugom uzastopnom plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Prvi set dobile su Švicarske sa 25:22 nakone velike, borbe a istim rezultatom (22:25) u drugom setu uzvraćaju izabranice selektora Stevana Ljubičića.

Treći set donio je uragansku igru bh. odbojkašica na koju Švicarska nije imala nikakav lijek, a tome svjedoči i rezultat trećeg seta od 11:25 za Bosnu i Hercegovinu.

Četvrti set donosi novu dramu, igralo se poen za poen, a naše djevojke su dobile set sa 25:27 za konačnih 1:3.

Ovo je za izabranice Stevana Ljubičića bio drugi trijumf protiv Švicarske, nakon slavlja u Sarajevu od 3:1. Obzirom da su Švicarke uz Grkinje bile glavne rivalke našim djevojkama za plasman na Evropsko prvenstvo, nakon večerašnje utakmice stvari mnogo jasnije.

Lider naše grupe je reprezentacije Grčke sa četiri trijumfa iz četiri meča. Naše djevojke su sada drugoplasirane sa dvije pobjede i jednim porazom, ali ono mnogo bitnije, do kraja kvalifikacija treba da odigramo dvomeč sa autsajderkama na papiru selekcijom Norveške.

U slučaju da dobijemo jedan duel protiv Norvežanki otvorili bi vrata novog plasmana na smotru najboljih odbojkaških selekcija Starog kontinenta, jer dvije prvoplasirane selekcije iz grupe idu na EP naredne godine kojem su domaćini Belgija, Italija, Estonija i Njemačka.

Imamo bolji duel od Švicarske u slučaju da obje selekcije završe kvalifikacije s omjerom od 3-3.

Dueli sa Norvežankama na rasporedu su 9. i 10. septembra ove godine.

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Obzirom na ulaganja, sportasi BiH prave cudesne rezultate. Svaka cast djevojke!
9 0
Gvardijan
Bravo djevojjke.Ni spavanje u podrumu vas ne sprijecava da ostvarujete dobre rezultate.Svaka cast.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi