Nevjerovatna i tužna scena bh. sporta: "Dresove smo sami oprali, spremni smo"
Foto - Screenshot

Odbojkaši pred Rumuniju

Nevjerovatna i tužna scena bh. sporta: "Dresove smo sami oprali, spremni smo"

M. Šljivak

Sport u Bosni i Hercegovini odavno je na niskim granama.

Državna ulaganja čak i u reprezentativne selekcije gotovo da ne postoje, pa nije nikakvo čudo što smo u većini sportova na samom svjetskom dnu.

Bolji dani za bh. sport ne daju se naslutiti, a u kakvim uslovima rade reprezentativci Bosne i Hercegovine dovoljno govori slika iz Rumunije pred današnji duel odbojkaške selekcije protiv domaće selekcije.

Odbojkaši Bosne i Hercegovine pred ovaj meč su morali da lično srede opremu za nastup. Prinuđeni su lično oprati dresove za nastup i spremni su za utakmicu.

"Dresove smo oprali i suhi su. Spremni smo za tekmu s Rumunima", saopštili su bh. odbojkaši pred ovaj meč.

Oglasi

Ovo je samo još jedan dokaz kakve uslove za pripreme imaju bh. sportisti. Nije zbog toga nikakvo čudo što djeca biraju druge selekcije jer ovdje se teško pronalazi smisao za igranje.

Ipak, momcima i djevojkama koji se bore za grb Bosne i Hercegovine svakako treba skinuti kapu. Nije im nimalo lako raditi u uslovima kojih nema i zaista je veoma tužno vidjeti sve što se dešava s našim selekcijama.

Ponekad svi zajedno imamo prevelika očekivanja od momaka i djevojaka koji se nose s brojnim nedaćama iako nisu dužni biti tu i nositi se s teškim scenama u dresu nacionalnog tima.

Pored svega nema dileme da će odbojkaši dati sve od sebe da danas iznenade Rumuniju u Galatiju. Domaći su veliki favoriti za pobjedu, ali iznenađenja su itekako moguća.

Bh. selekcija je odigrala već tri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prije tri dana savladali su kao gosti Albaniji i na učinku su od pobjede i dva poraza.

Promo

Top Komentari

Handofsibir
Da budem iskren, veca su sramota ovi koji su slikali i iznosili javno. Eto umorili su se dok su ih oprali. Zar je tesko saprati sopstvenu znoj, ne treba 5 minuta, ubaci malo mirisa. Ne igraju vani pa da moraju uklanjati mrlje zemlje ili trave. Dijele li svoju sramotu iz rodene kuce. Slazem se da treba kritikovati, ali salji na institucije i njima broji, a ne iznosi. Da li postoje i dalje sportisti koji dok su gradili svoju karijeru, ciste svoje kopacke, patike, opremu. Tako se gradi licnost. Slazem se da je i 21. vijek ali malo postovanja i prema drugim, u ovom slucaju prema zemlji cije su dresove mnogi krvlju natopili, a za politicare me zaboli ona stvar.
1 8
Mepa
To bi samo trebala biti motivacija. To je skoro pa nista, mnogi sampioni nisu imali normalan obrok dnevno, to je bila motivacija tim ljudima da postanu sampioni. Uzmi Cro Copa, skoro svakog poznatijeg brazilca u fudbalu, Cristiana Ronalda. Ne moze se u svili i kadifi postat sampion, mora biti gladan za necim to je de facto.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi