Bosna i Hercegovina nakon drame savladala Albaniju

2. kolo Srebrene lige za odbojkaše

Bosna i Hercegovina nakon drame savladala Albaniju

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 2. kola Srebrene lige za odbojkaše Bosna i Hercegovina u Mejdanu dočekala je Albaniju. Nakon velike drame slavila je Bosna i Hercegovina sa 3:2 u setovima.

Prvi set prava rovovska borba u kojoj je na kraju moralo igrati na razliku te u takvom omjeru snaga bolje se snalaze naši odbojkaši te ovaj set slave sa 31:29. U drugom setu budi se reprezentacija Albanije i prikazuje bolju igru te ovaj set rješava u svoju korist rezultatom 25:20.

U trećem setu ponovo se igralo na razliku, gdje se bolje snalazi gostujuća reprezentacija i sa 26:24 osvaja ovaj set, te dolazi u vodstvo od 2:1.

Četvrti set ne predaje se naša reprezentacija tako lagano, te sa sigurnih 25:18 dolazi do 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu više volje i želje imali su naši odbojkaši koji sa 15:8 rješavaju peti set te na kraju slave veliku pobjedu od 3:2.

Bosna i Hercegovina-Albanija 3:2(31:29,20:25,24:26,25:18,15:8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi