Banjalučki klub u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom
FOTO: BL Volley/facebook

Ozvaničena saradnja

Banjalučki klub u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom

Haris Zilić

U nekim sportovima sezone u Bosni i Hercegovini su gotove, dok su neke u samom finšu. Pojedini klubovi već spremaju planove za nove sezone, tako će BL Volley ući sa dosta promjena u novu odbojkašku sezonu.

Odbojkašice iz Banja Luke su u minuloj sezoni zaustavljene u polufinalu play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine.

Tako su Banjalučanke u konačnici sezonu završile kao trećeplasirani tim u državi.

U narednoj sezoni će ponovo igrati gradski derbi u društvu najboljih. Premijer ligu Bosne i Hercegovine napustila je ekipa Borca, ali plasman u elitu je izborila Inova.

Tako će u Banja Luci ponovo uživati u odbojkašim utakmicama u najvećem rangu.

Što se tiče BL Volleya klub će u nove izazove krenuti sa novim trenerom, a to su potvrdili na svojim zvaničnim kanalima.

Oglasi

U klub se vraća Siniša Džakula i pomenuti stručnjak će predvoditi ekipu u narednom periodu.

"U novu sezonu ulazimo sa novim šefom struke. Poziciju prvog trenera preuzeo je Siniša Džakula, koji se nakon šest godina vraća u klub.

Znajući sve kvalitete koje Siniša posjeduje kao i njegov nivo posvećenosti, sigurni smo da ćemo zajedno krenuti u stvaranje jedne sjajne odbojkaške priče.

U narednih nekoliko dana će se u potpunosti kompletirati stručni štab za nove sezone o čemu ćemo vas obavijestiti na vrijeme", stoji u saopštenju kluba iz Banja Luke.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

U novu sezonu ulazimo sa novim šefom struke. Poziciju prvog trenera preuzeo je Siniša Džakula, koji se nakon šest godina...

Posted by Banja Luka Volley on Sunday, April 30, 2023

Podsjetimo, do titule prvakinja Bosne i Hercegovine došle su odbojkašice ŽOK Gacko koje su tako prekinule dominaciju ŽOK Bimal jedinstvo Brčko koji se ove szeone morao zadovoljiti drugim mjestom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti