Brčko slavi: Odbojkaši Mladosti prvaci Bosne i Hercegovine
Piše: Čedo Matović

U finalu bolji od Kaknja

Brčko slavi: Odbojkaši Mladosti prvaci Bosne i Hercegovine

U revanš utakmici plej ofa za prvaka Bosne i Hercegovine odbojkaši brčanske Mladosti opravdali su ulogu favorita i očekivano su savladali ekipu iz Kaknja maksimalnim razultatom 3:0, po setovima 25:20, 25.22 i 25.20.

Poslije ostvarenog "brejka" i pobjede u prvoj utakmici u Kaknju "Mladostaši" su slavili sinoć i u Brčkom u drugoj utakmici na domaćem parketu dvorane Gimnazije, te su postali po treći put u nizu prvaci naše zemlje.

Nakon osvojenog Kupa Republike Srpske i Kupa Bosne i Hercegovine na najljepši mogući način i bez poraza, izabranici Branka Mišića stavili su tačku na sjajnu sezonu.

Ekipu do odbrane šampionskog trona i potvrde da se pored ženske i najbolja muška odbojka igra u gradu na Savi predvodili su: Bojan Novokmet, Jovan Ćendić Ćenda, kapiten Saša Zimonjić, Tihomir Gajić, Almir Čolo i glavni krivac za razigranost sastava "dizač" Žarko Kisić , a ulogu ligera pouzdano su obavljali Davor Dominković i Mirza Keserović. U igru nisu ulazile mlade snage koje obećavaju: Miloš Popović, Nedeljko Nikolić, Radoslav Janjić i Andrija Divljan.

Cementari  su dali sve od sebe, poslije osvojenog drugog mjesta u ligaškom dijelu sezone i u finalu plej ofa pružili su svoj maksimum i odbojkaška kakanjska "čaršija" može biti ponosna na "Švabine" pulene, a standardno kod  poraženog igru su nosili: Danilo Ružić Armin Šljivo, Muriz Murćo Krivokapa, Almir Aganović Švabo, Armih Fejzović, Marko Tadić i libero Sejdin Mustafić.

Dvorana "Gimnazije" 

Gledalaca oko 300

Delegat: Zoran Ješić /  Banja Luka

Prvi sudija: Adnan Kološ / Sarajevo

Drugi sudija: Darko Krunić / Ljubinje

OK "Mladost" Brčko - OK "Kakanj 78" Kakanj 3:0 / 25: 20, 25:22, 25:20

OK Mladost: Bojan Novokmet, Miloš Popović, Nedeljko Nikolić,Jovan Čendić, Radoslav Janjić, libero  Mirza Keserović. libero Davor Dominković, kapiten Saša Zimonjić,  Žarko Kisić, Tihomir Gajić, Almir Čolo, Andrija Divljan. Treneri Branko Mišić, Damir Sikimić

OK Kakanj: Alagić, Berin Pinić, Haris Škulj, Muriz Krivokapa, Armin Šljivo,, libero Sejdin Mustafić, Samir Berbić, Danilo Ružić,  kapiten Almir Aganović, Armin Fejzović, Ismet Delibašić, Marko Tadić. Treneri Almir Aganović, Mirza Demir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi