Mladost slavila u Kaknju i povela u finalnoj seriji

Playoff za prvaka BiH

Mladost slavila u Kaknju i povela u finalnoj seriji

Prva utakmica playoffa za prvaka BiH odigrana u Kaknju donijela je pobjedu Mladosti iz Brčkog nad istoimenim domaćinom rezultatom 3:1 u setovima.

Odbokaši Mladosti, neporaženi lider ligaškog dijela takmičenja, kao aktuelni prvaci i osvajači Kupa BiH odlično su otvorili finalnu seriju playoffa i nisu dozvolili iznenađenje. Dobrom servom, aktivnom igrom u bloku, snažnim i raznovrsnim napadom izabranici trenera Branka Mišića nadigrali su domaćina i sasvim zasluženo slavili.

Kakanjci su dali sve od sebe. Pokazali su borbenost, htijenje, a sjajno su i otvorili meč i poveli sa 1:0 u setovima. U nastavku utakmice, domaći nisu imali pravi odgovor na ubitačnu servu gostiju. Prijem je pomjeren, Kakanjci su bili aleko od mreže, napad je nemoćan uz to namjerili su se na spremnog, kvalitetnog i boljeg rivala, pa poraz nisu mogli izbjeći.

Brčaci su na korak da i treći put u nizu osvoje šampionski pehar namjenjen najboljoj ekipi Premijer lige, a revanš meč finalne serije playoffa na rasporedu je u petak 22. aprila. 

Eventualna treća i odlučujuća utakmica na programu je dan kasnije također u Brčkom.

Playoff za prvaka:

Kakanj 78 - Mladost Brčko  1:3 (25:21, 16:25, 20:25, 14:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije