Reprezentativka BiH karijeru nastavlja u jednom od najtrofejnijih evropskih klubova
FOTO: D. Kurbegović

Sjajan transfer

Reprezentativka BiH karijeru nastavlja u jednom od najtrofejnijih evropskih klubova

Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo prvi put u historiji.

Jedna od najboljih naših igračica u ovom ciklusu bila je sjajna Edina Begić, koja je ujedno i drugi poenter cijelih kvalifikacija.

Edina je briljirala u dresu Monze na klupskom nivou, a sada je očekuje transfer karijere i jedan od najvećih transfera u historiji bh. sporta, ne samo odbojke.

Naša odbojkašica će karijeru nastaviti u ruskom Dynamu iz Moskve.

Dynamo je jedan od najuspješnijih timova Evrope. Ekipa je čak 11 puta bila prvak Evrope, 14 puta prvak SSSR, a sedam puta prvak Rusije. U vitrinama imaju i pet titula Kupa Rusije. Posljednji trofeji su osvojeni u 2019. godini, kada je ekipa uzela duplu krunu u Rusiji.

Tim većinom čine ruske odbojkašice, a Rusija je jedna od krema svjetske odbojke. Imaju i reprezentativku Brazila, Bjelorusije, a tu će naredne sezone biti i naša Edina Begić.

Ne sumnjamo da će pored Edine i ostale naše odbojkašice napraviti odlične transfere nakon historijskog iskoraka i plasmana na Evropsko prvenstvo, a protivnice na Eurovolleyu naše djevojke će saznati u žrijebu koji je na rasporedu u četvrtak 20. maja u Beogradu.

Podsjetimo, naše djevojke su završile na drugom mjestu u kvalifikacionoj grupi iza Češke, a ispred selekcija Slovenije i Latvije.

Top Komentari

stranputica
Ovo je vrhunski uspjeh naše odbojkašice. Kapa dole. Odlična igračica, 2 klase ispred svih ostalih naših igračica, bez omalovažavanja ostalih igračica bez kojih naravno ne bi bilo ovog uspjeha. Po mojoj ocjeni, još broj 4 (dizač) ima neki kvalitet više ostale su na žalost prosjek. Ali to ne znači da nećemo navijati svim srcem za njih i gledati svaku utakmicu, a možda i odemo na koju utakmicu :). Pozdrav!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi