Bh. odbojkašice pružile dobar otpor favorizovanoj Bugarskoj, ali ostale bez bodova
FOTO: CEV

Poraz naših djevojaka

Bh. odbojkašice pružile dobar otpor favorizovanoj Bugarskoj, ali ostale bez bodova

Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas svoj drugi susret na Evropskpm prvenstvu u okviru grupe B čije se utakmice igraju u italijanskoj Monzi.

Protivnik izabranicama selektora Stevana Ljubičića bio je jedan od favorita grupe selekcija Bugarske. Na kraju meča slavila je reprezentacija Bugarske sa 1:3 u setovima.

Prvi set naše djevojke su dobro otvorile, držale su egal do sredine prvog seta kada Bugarska pravi seriju od 0:4 i odlazi na 12:18 i to je u tom trenutku prelomilo prvi set.

Do kraja prvog seta većinom igra poen za poen, Bugarke su održavale prednost za konačnih 20:25 u prvom setu.

Naše djevojke odlično otvaraju drugi set. Na startu smo napravili seriju i imali smo tri poena razlike 8:5. Nakon toga Bugarska se vraća u meč i sredinom drugog seta imamo egal, na semaforu je bilo 10:10. Zatim je Bugarska igrala kao u transu i otišla na 10:13. Do kraja drugog seta većinom igra poen za poen i Bugarska je dobila drugi set rezultatom 19:25 za 0:2.

Oglasi

Treći set izabranice selektora Stevana Ljubičića također dobro otvaraju, poveli smo rezultatom 5:1, zatim, 7:4, pa 11:7. Treći set bh. odbojkašice odigrale su bez greške i dobile rezultatom 25:19 i smanjile na 1:2 u setovima za Bugarsku.

Bugarska bolje otvara četvrti set, povele su bugarske odbojkašice sa 5:8, ali bh. odbojkašice vraćaju se sredinom seta kada susret odlazi u egal, rezultat je bio 13:13. Nakon toga nova serija Bugarske u četvrtom setu i odlaze na 14.17. Do kraja četvrtog seta Bugarska je zadržala prednost i slavila u četvrtom setu sa 18:25 za konačnih 1:3.

Podsjetimo, u prvom kolu naše djevojke su nakon velike borbe sa 3:2 savladale reprezentaciju Švicarsku.

Bh. odbojkašice sutra igraju duel protiv Hrvatske i to bi mogao možda biti odlučujući meč u borbi za nokaut fazu.

Za vikend imamo dva dana pauza, a u ponedjeljak i utorak očekuju nas mečevi protiv Rumunije i Italije.

Evropsko prvenstvo, grupa B, 2. kolo:

Bosna i Hercegovina - Bugarska 1:3 (20:25, 19:25, 25:19, 18:25)

Top Komentari

Salgijica
Igraju dobro. Bugarska je imala vise kvaliteta u odsutnim momentima al nisu nesto bolje, opet su nase mogle i bolje uzet mozda jos jedan set ili cak dobit. Cini se da bi mogle pobijedit i hrvatice i rumunke, barem ce se borit. Sretno nase ! Andjelka je totalno kul volio bi da igra vise xd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti