Bh. odbojkašice doputovale u Italiju: Sredinom sedmice otvaraju nastup na Evropskom prvenstvu
FOTO: D. Kurbegović

Nakon priprema u Zenici

Bh. odbojkašice doputovale u Italiju: Sredinom sedmice otvaraju nastup na Evropskom prvenstvu

Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove sedmice počinje Evropsko prvenstvo, drugo u nizu na kojem ćemo nastupati.

Naše djevojke su danas (nedjelja 13.8.2023. godine) doputovale u Italiju, gdje će igrati utakmice grupne faze Europskog prvenstva CEV EuroVolley 2023.

Putovanje reprezentacije predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem krenulo je 10.8. iz Zenice, nakon završenih priprema za ovo takmičenje.

Prva stanica odbojkašicama bio je glavni grad Estonije, Tallinn, gdje su odigrale dvije kontrolne utakmice protiv domaćina. Odbojkašice su pobijedile obje utakmice, bez izgubljenog seta, te pokazale da na ovo prvenstvo idu sa ozbiljnim ambicijama.

Nakon trodnevnog boravka u Tallinnu, došlo je vrijeme za putovanje u Italiju.

Oglasi

Odbojkašice će u grupi B odmjeriti snage sa reprezentacijama Švicarske (16.8.), Bugarske (17.8.), Hrvatske (18.8), Rumunije (21.8.) i Italije (22.8.).

Prve tri utakmice će igrati u Monci, nakon čega putuju u Torino, gdje su zakazane preostale dvije utakmice grupne faze.

Nadamo se još jednom dobrom nastupu naše reprezentacije.

Iz grupe će četiri ekipe od šest izboriti plasman u osminu finala što bi svakako bio ogroman uspjeh za naše odbojkašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi