Historijski uspjeh: OK Mladost Brčko u osmini finala CEV Kupa!

Veliki podvig bh. šampiona

Historijski uspjeh: OK Mladost Brčko u osmini finala CEV Kupa!

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine Mladost iz Brčkog ostvario je historijski rezultat izborivši plasman u osminu finala CEV Kupa.

Odbojkaši Mladosti su sinoć na domaćem terenu savladali holandski Orion rezultatom 3:1 u setovima, što je nakon pobjede istim rezultatom u prošlosedmičnom prvom susretu na strani, bilo sasvim dovoljno za plasman u samu završnicu ovog takmičenja.

Mladost je loše otvorila meč jer je Orion u prvom setu slavio sa 25:20, da bi u nastavku utakmice pokazala da je bolji tim u ovom trenutku. U drugom setu je bh. šampion slavio sa 25:21, dok je potom u trećem setu viđena vrlo neizvjesna borba koju Mladost dobija sa 27:25.

U posljednjem četvrtom setu, Mladost je sa ubjedljivih 25:18 potvrdilla pobjedu i veliko slavlje je moglo da počne.

Utakmica je odigrana u dvorani brčanske Gimnazije (sportska dvorana Magnet) pred prepunim tribinama, a najbolji igrač utakmice bio je Nemanja Božić iz Mladosti sa 25 poena.

U osmini finala će Mladost odmjeriti snage sa švicarskim Amriswilom, koji je snažna ali ne i nepobjediva ekipa protiv koje će naš predstavnik imati svoje šanse.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Prvu utakmicu će Mladost igrati 18. decembra u Švicarskoj, dok se revanš igra u Brčkom u januaru.

Treba istaći da je OK Mladost plasmanom u osminu finala ispisao historiju bh. odbojke, pošto je postao prvi klub iz BiH u muškoj konkurenciji koji je izborio plasman u osminu finala CEV Kupa, drugog po snazi odbojkaškog takmičenja iza Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi