Mahmutović optimista pred finale: Vjerujem u ove momke, Ruse smo profesionalno analizirali

Selektor reprezentacije BiH

Mahmutović optimista pred finale: Vjerujem u ove momke, Ruse smo profesionalno analizirali

H. Zilić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj.

Zmajevi su u polufinalu sa 3:1 savladali Njemačku i u finalu ih očekuje dvoboj protiv starih rivala selekcije Rusije.

Nakon plasmana u novo finale kontaktirali smo selektora nše reprezentacije, gospodina Ifeta Mahmutovića, koji je za početak razgovora za SportSport.ba analizirao meč protiv Njemačke.

"Njemačka je nezgodan protivnik, ali odgovara nam igra njihovih smečera, vidjeli ste da smo iskoristili njihove greške. Odigrali smo ono što smo zamislili i pored izgubljenog seta i mislim da smo zasluženo u finalu", rekao je Mahmutović.

Finale nas sutra očekuje i još jedan jak duel protiv Rusije.

"Dali smo jak cilj sebi prije prvenstva. Rusija igra odlično, bit će velika borba. Mislim da ćemo u tom segmentu dati veliki rezultat. Vjerujem u ove momke i ono najbitnije, sprenni smo. Analizirali smo Ruse profesionalno i grafički i gdje guraju lopte, kako igraju, tako da je sve do nas kako ćemo to odraditi na terenu."

Oglasi

Kvalitet sjedeće odbojke se diže, ali Bosna i Hercegovina je reprezentacija koju se i dan danas respektuje.

"Sjedeća odbojka se diže. Prati se još bolje. Organizacija prvenstva pokazuje da se diglo na maksimalan nivo. Mi smo reprezentacija koju svi respektuju do bola. Mislim da ćemo i u narednim godinama biti u samom vrhu ovog sporta."

Iran ili Rusija? Može li neka paralela pomoći pred sutrašnje finale?

"Iran ima momka koji je visok 2.40 i to je njihova prednost, igraju dobru odbranu, dok Rusi igraju bržu odbojku, tu su dobro posloženi. Imaju kvalitetnih pojedinaca, možda su tu i bolji od Irana, ali u pitanju su najjače selekcije svijeta uz BiH, tako da je to nezahvalno porediti, nijanse su uvijek u pitanju kada igraju najbolji."

Borba za zlato na rasporedu je sutra od 16:30 sati, a selekcija Rusije brani zlato sa prošlog prvenstva Evrope.

Top Komentari

yugopo
Ima li prenos?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi