Melika Dautović nastavlja porodičnu sportsku tradiciju: Velika čast je biti kapiten kluba iz PLBiH

Pozitivna priča iz Lukavca

Melika Dautović nastavlja porodičnu sportsku tradiciju: Velika čast je biti kapiten kluba iz PLBiH

H. Zilić

Bosna i Hercegovina bogata je pozitivnim sportskim pričama, a jedna takva nam dolazi iz Lukavca. Riječ je o sportskoj porodici Dautović.

U glavnoj ulozi našeg teksta je mlada 21-godišnja Melika Dautović, koja je nastavila porodičnu sportsku tradiciju. Melikin otac Nermin, dugogodišnji je sportski radnik, dok je stariji brat Nedim kapiten FK Radnički Lukavac.

Ova mlada djevojka je aktivna odbojkašica ŽOK Smeč, koji se takmiči u PLBiH, a zanimljivo je da je kapiten svoje ekipe, kao i njen pomenuti brat Nedim.

U razgovoru za SportSport.ba, Melika nam je opisala svoj sportski put, ali i približila recept za uspjeh, obzirom da je pored odbojke i uspješna studentica elektrotehnike na fakultetu u Tuzli.

"Odbojku sam počela trenirati krajem 2004. godine. U klubu sam prošla sve omladinske kategorije. Bila sam u prvom timu kada smo ostvarile plasman u Superligu FBiH, kao i dio ekipe koja je ostvarila historijski plasman u Premijer ligu BiH. Nagrađivana sam i od Sportskog saveza Opštine Lukavac u kategorijama pionira, kadeta, juniora i seniora kolektivnih sportova", rekla je Melika na početku razgovora za naš portal.

Oglasi

Kapiten i jedan od glavnih oslonaca u igri Smeča. Odgovornost je sigurno velika?

"Prvenstveno je velika čast biti kapiten u Premijer ligi, ali posebno zadovoljstvo je kada se ostvari u svom gradu i svom klubu. Osjećam veliku odgovornost jer nastojim da svojim ponašanjem i zalaganjem na terenu i u svlačionici budem primjer kako treba da se odnosi prema svojoj ekipi i klubu."

Uspješna studenitca i odbojkašica, ima li neka posebna tajna?

"Svakako da je teško i da nosi puno obaveza, ali nije nemoguće. Sve se stiže uz pomoć volje i dobre organizacije."

Bez prave podrške ova priča ne bi imala svoj pozitivan tok.

Oglasi

"Najveća podrška su naravno moja porodica i momak. Posebna podrška je brat, jer kao student i sportista me najviše i razumije. Trenutno mi je prioritet završiti fakultet, a vidjet ću šta budućnost nosi. "

Poruka neka za mlađe generacije koje idu ili žele da idu sportskim putem?

"Svim mladim sportistima bih poručila da nikada ne odustaju od svog cilja. Da budu međusobna podrška jedni drugima, a uz rad i trud ni rezultati neće izostati."

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Da se za kraj dotaknemo i kluba. Šta možemo očekivati u finišu sezone od ŽOK Smeč?

"Iako prvi dio sezone nismo baš dobro odigrale, smatramo da još uvijek imamo šansi da to ispravimo. Vrijedno treniramo i pripremamo se za naredne utakmice pa se nadam da ćemo pokazati svoje pravo izdanje. "

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi