Milioni se počeli vrtiti i u odbojci: Sponzor se umiješao, spreman bogat ugovor za Leona

Da li će sjajni odbojkaš napustiti Italiju?

Milioni se počeli vrtiti i u odbojci: Sponzor se umiješao, spreman bogat ugovor za Leona

Wilfredo Leon je već godinama jedan od najboljih na svijetu, a sada bi Kubanac sa poljskim pasošem mogao dobro unovčiti svoje odbojkaško umijeće.

Do sada se u odbojci nisu vrtile velike pare kao u nekim drugim sportovima, ali i to se izgled mijenja.

Naime, Wifredo Leon je sa svojim bivšim kluobm, Zenitom iz Kazanja četiri puta osvajao Ligu prvaka i pokupio "bezbroj" individualnih priznanja, ali sada bi mogao preseliti u redove imenjaka, Zenita iz St. Petersburga. Inače, on je trenutno član italijanske Perugije.

Leon je u Perugiju prešao prošle godine i u ovom timu zarađuje milion eura godišnje, ali su sada Rusi spremni uduplati njegova primanja.

Italijanska Gazzetta dello Sport tvrdi da Zenit iz St. Petersburga, potpomognut svojim bogatim sponzorom, nudi Leonu platu od dva miliona eura godišnje ukoliko pređe u redove ovog kluba.

Inače, Leonu i Perugija nudi nastavak saradnje, ali se u priču umiješala ruska naftna kompanija Gasporom koja je spremna finansirati njegova primanja ukoliko pređe u Zenit.

"Da, u pregovorima smo sa Zenitom, kao i sa Perugijom. Tu su i ostali klubovi. Gasprom nam je dostavio ponudu, ali je još rano za konačne zaključke. Nalazim se u Rusiji i u kontaktu sam sa svim zainteresovanim klubovima", izjavio je menadžer Wilfreda Leona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi