Modriča slavila u Pekiju, Jahorinke poražene u majstorici

Modriča slavila u Pekiju, Jahorinke poražene u majstorici

U 2. kolu Lige za opstanak, play out-u, na parketu SPC "Peki" odbojkaši Studenta posle neizvjesne i uzbudljive igre i odigrana tri seta poraženi su od ekipe iz Modriče razultatom 0:3 po setovima - 18:25, 26:28 i 23:25 .

Da nisu došli sa bijelom zastavom  gosti daju do znanja  na otvaranju nadmetanja. Poslije minimalnog vodstva domaćina na drugom obaveznom odmoru 16:15 "Modričani" dodaju gas i ubitačnom serijom 2:10 i rezultatom 18:25 dolaze do vodstva od 0:1.

 

U drugom dijelu igre u završnici gdje je viđeno dosta uzbuđenja, preokreta (16:20, 20:20, 22:24),  domaći sastav u finišu seta ima i  dvije set lopte, 25:24, 26:25, koje su olako prokockane. Iskusni gosti to koriste i rezultatom 26:28 stiču prednost od 0:2.

 

U trećem setu ispostavilo se i posljednjem, domaćin se hrabro bori, daje sve od sebe ali nema preokreta. Paljani  imaju i rezultatsku prednost  (8:5, 20:17, 22:20). U finišu "Uljari" opet dominiraju, igraju najbolje, čvrsti su u bloku, ubitačno napadaju i rezultatom 23:25 dolaze do konačnih i zasluženih 0:3.

 

Prolaznu ocjenu za igru kod Studenta  imaju: Marko Dejanović, Miloš Janković i libero Bojan Aleksić.

 

Kod pobijednika igrom su prednjačili, korektor Dejan Milošević, Dragan Blagojević,Srđan Cvijanović i Boris Milošević-Musa.

 

Igru je uspješno  organizovao i "dizao" Mario Medan, a ulogu libera pouzdano obavlja Milenko Kuzmanović. U igru su još ulazili i slavlju pridonijeli iskusni  Veselin Drobnjak i mladi Mihailo Simić.

 

Meč je trajao 79.minuta

 

U drugoj utakmici play out-a domaći Lukavac savladao je odbojaše Čapljine rezultatom 3:0 što je  Paljanima išlo na ruku pa je  poraz od Modriče  bezbolan, a premijerligaški status gotovo sigurno i pored neuspjeha ovjeren.

 

U sljedećem 3. kolu koje se igra 16. marta odbojkaši Studenta igraju u Čapljini, a  Modriča dočekuje Lukavac.

 

Odbojkašice HE na Drini slavile u majstorici

 

Odbojkašice HE na Drini u trećoj odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici play-offa za prvaka u Gradskoj dvorani u Višegradu nadigrale su Jahorinke razultatom 3:1 po setovima 21:25, 25:11, 25.19, 25:17 i tako izborile  polufinalni plasman.

 

Paljanke dobro otvaraju utakmicu, sigurnom i dobrom igrom prvi set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:2. U nastavku nadmetanja Paljanke nisu imale snage  da zadrže visok ritam igre i da potpuno iznenade raspoloženog rivala.

 

U sljedeća tri seta "Drinke" dolaze do daha, funkcionišu bolje, diktiraju tempo, kontrolišu igru i rezultatom 25:11, 25:19, 25:17 po setovima dolaze do zasluženog slavlja.

 

U polufinalnom meču za prvaka  igraće 16. marta protiv odbojkašica Kule iz Gradačca, a u drugom polufinalnom susretu nadmeću se ekipe Gacka i Jedinstva.

 

Igra se do dvije pobjede, prednost domaćeg terena u eventualno trećoj odlučujućoj utakmici imaju odbojkašice iz Gradačca i Brčkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.