Selektor BiH nakon poraza od Rumunije

Nešić: Danas Rumunija nije pobijedila, BiH je izgubila

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je bila jako blizu historijskog uspjeha i plasmana na EP. Ipak, izabranice Gorana Nešića su u odlučujećem meču protiv Rumunije u Lukavcu poražene sa 2:3 u setovima.

Imala je BiH vodstvo u setovima od 2:1, ali na kraju nije uspjela "završiti posao". Selektor Goran Nešić smatra da danas Rumunija nije bila bolja, ali da je njegovim izabranicama nedostajalo koncentracije u ključnim trenucima.

"Teško je bilo šta reći sada, poslije ovakve utakmice. Ali mislim da smo sami izgubili. Mislim da Rumunija nije pobijedila danas nego da je Bosna i Hercegovina izgubila", izjavio je Nešić nakon utakmice, pa nastavio:

"U četvrtom setu ste mogli vidjeti opuštanje ekipe Bosne i Hercegovine. Vjerovatno su se djevojke u svojim glavama već vidjele na Evropskom prvenstvu. Nažalost, odbojka je takva. Lopta je okrugla i igra se do posljednjeg poena... Žao mi je što je to tako, a djevojkama je sigurno još gore, ali glavu gore i idemo dalje... Mogli smo, bili smo jako blizu. Djevojke su zaslužile plasman na Evropsko prvenstvo".

Novinare je zanimalo i da li će Goran Nešić ostati na klupi selekcije BiH, na šta je on kratko poručio:

"To ne mogu da vam odgovorim, to morate pitati predsjedništvo i UO."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi