Čaršija odbojke i ovaj put u punom sjaju: Naredni cilj državno prvenstvo

Pionirke Smeča prvakinje FBiH

Čaršija odbojke i ovaj put u punom sjaju: Naredni cilj državno prvenstvo

H. Zilić

Pojedine sredine u Bosni i Hercegovini imaju posebnu simboliku za sport.

Neke nazivaju gradom rukometa, gradom košarka, a za Lukavac možemo slobodno reći da je grad odbojke što se potvrdilo i prethodni vikend.

Pionirke ŽOK Smeč na furiozan način plasirale su se na završnicu državnog prvenstva kao prvakinje FBiH.

U grupi s odličnim ekipama Novog Grada, Centra i Smeča iz Brčkog, djevojke iz Lukavca su ostvarile tri trijumfa i imat će priliku da se bore za državni tron.

Nije prvi put da Smeč bilježi ovakav rezultat u pinoirskoj konkurenciji obzirom da su isti poduhvat napravile 2019. godine.

Interesantno prije tri godine, a i ove godine sa klupe ih je predvodila mlada trenerica Jasminka Valjevac, koja je čistu ljubav prema odbojci prenijela na ove djevojčice koje su još jednom svoju čaršiju učinile ponosnom.

U cijeloj priči treba spomenuti i predsjednika kluba gospodina Nermina Dautovića koji je zajedno sa ljudima iz Upravnog odbora učinio velike napore da Smeč danas bude zdrava sredina za razvoj mladih odbojkašica.

Boje ŽOK Smeč Lukavac branile su: Emela Mosorović (kapiten ekipe), Ajla Pandur, Ejla Ibišević, Saša Marković, Merjema Kišić, Lajla Šubašić, Ajla Salihović, Zerina Fočak, Sarah Ćosić, Šejla Memić, Azra Salihović, Inela Mulasalihović i Sara Nuhanović.

Plasman na završnicu državnog prvenstva pored ŽOK Smeč Lukavac ostvarile su još ekipe OK Centar ORT Sarajevo, ŽOK Bratunac i OK Ljubinje.

Završnica će vjerovatno biti održana 14. i 15. maja, a domaćin će biti određen u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi