Odbojkašice Srbije prvakinje Evrope!
(Foto: EPA)

Odbojkašice Srbije prvakinje Evrope!

M. Šljivak

Odbojkašice Srbije prvakinje su Evrope.

Selekcija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva savladala domaćina Tursku sa 3:2, po setovima (21:25, 25:21, 25:21, 22:25 i 15:13) i došla je do novog zlata.

Turkinje su nošene velikom podrškom sa tribina pružale više od svojih mogućnosti. Imale su vodstvo u setovima, ali je Srbija dobila dva uzastopna seta za vodstvo.

Zatim je Turska uspjela da izjednači. Ušlo se u peti set, gdje je Srbija ipak uspjela da osvoji ovaj dio meča sa 15:13 i da dođe do naslova prvaka Evrope.

Najefikasnija je u pobjedi je bila Tijana Bošković sa 23 poena, Brankica Mihajlović je postigla 22, dok je u timu Turske Merjem Boz imala 16.

Tijana Bošković je proglašena i za najbolju igračicu turnira.

Top Komentari

crni1000
Brankica Mihajlović mjesto rodjenja Gornji Rahići Bosna i Hercegovina
0 0
crni1000
Tijana Boskovic mjesto rodjenja Trebinje, Bosna i Herzegovina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi