Održan Jaffa i Trik turnir u odbojci na pijesku

Fantastična zabava u parku Hastahana

Održan Jaffa i Trik turnir u odbojci na pijesku

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Netom završeni vikend je u parku Hastahana u Sarajevu, gdje sve do 15. septembra traje manifestacija Ljeto u parku – Hastahana, protekao u znaku odlične odbojke na pijesku i fantastične zabave.

Naime, na Trik terenu za odbojku na pijesku u Hastahani je u subotu i nedjelju, 01. i 02. augusta održan Jaffa i Trik turnir u odbojci na pijesku.

Na turniru je učestvovalo 67 dvočlanih, mješovitih muško - ženskih ekipa, odnosno 134 takmičarki i takmičara iz Sarajeva, Konjica, Pala, Ilijaša, Breze i Bosanske Krupe.

U veoma uzbudljivom finalnom meču, koji je završen rezultatom 2:1 u setovima, pobjedu je odnijela ekipa Mikasa, koju su činili Ehlimana Omanović i Damir Mahmutović, te tako osvojila glavnu nagradu u iznosu od 500 KM i zlatne medalje.

Ni poraženi u finalu - ekipa Alo Alo, za koju su igrali Asija Džafić i Adnan Ajanović, nisu kući otišli praznih ruku, jer su osvojili srebrene medalje i 300 KM u novcu.

Sa brončanim medaljama i 200 KM nagrađena je trećeplasirana ekipa Vozdrica (Emira Isić i Adis Hadžiahmetović), koja je u meču za treće mjesto, koji je također do samog kraja bio neizvjestan i završen je sa 2:1 u setovima, pobijedila ekipu Nur (Medina Zuhrić i Aldin Prguda).

Jaffa i Trik turnir u odbojci na pijesku igrao se po kup, odnosno knock - out sistemu, na pješčanom terenu dimenzija 14 x 7 metara. U dva dana takmičenja odigrano je ukupno 68 mečeva.

Generalni sponzor ovog događaja - kompanija Jaffa, jedan od lidera u proizvodnji konditorskih proizvoda u regiji, obezbijedila je nagrade ne samo za učesnike u turniru, nego i proizvode za degustaciju namijenjene posjetiteljima ovog događaja.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Gledatelji su tako u parku Hastahana proteklog vikenda pored odlične odbojke mogli uživati i u ukusnim Jaffa biskvitima i Trik slanim štapićima.

A svojim muzičkim izborom posjetitelje u Hastahani je tokom trajanja Jaffa i Trik turnira u odbojci na pijesku zabavljao DJ nanE, koji je bio i voditelj programa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi