OK Kula Gradačac nakon slavlja u Mostaru plasirao se u polufinale Kupa FBiH

SOK Mostar poražen u svojoj dvorani

OK Kula Gradačac nakon slavlja u Mostaru plasirao se u polufinale Kupa FBiH

Večeras su se u dvorani na Bijelom Brijegu u okviru 1/4 finala odbojkaškog Kupa FBiH za žene sastale ekipe SOK Mostar i OK Kula iz Gradačca. Nakon velike borbe, preokreta i svega što može ponuditi odbojkaška utakmica domaće djevojke poražene su s 3:2 u setovima ( 25:18, 28:26, 17:25, 12:25, 15:8)

Domaće odbojkašice, pomalo neočekivano, nervozno su ušle u meč. Mnogo pogrešaka obilježilo je uvodni dio igre pa su to gošće iz Gradačca iskoristile i uzele ponuđeno osvojivši prvi set rezultatom 25:18. I nastavak igre obilježen je nervoznom igrom u redovima domaćih, no broj grešaka se donekle smanjio. Imale su 'Sokice' šansu osvojiti ovaj dio igre no u momentima kad se rješavao ishod ovog dijela igre, više prisebnosti opet su imale djevojke iz Gradačca koje su povele s velikih 2:0 nakon 28:26 u drugom setu.

Kao da je veliki deficit bio potreban ekipi SOK Mostar da počne igrati onako kako zna. Djevojke trenera Darka Drmaća zaigrale su dosta opuštenije i odmah se to reflektiralo na rezultatu jer ekipa iz Gradačca nije imala odgovor na takvu izvedbu domaćih odbojkašica koje su treći set glatko izgubile s 25:17.

Energija koju su stvorile u trećem setu domaće odbojkašice prenijele su i u četvrti. Odbojkašice Kule nisu znale šta ih je snašlo, a Ana Vukoje sa svojih nekoliko sjajnih serija na servisu najzaslužnija je što se domaći tim prošetao kroz ovaj set rezultatom 25:12. Ipak, kada se činilo da se gostujuća ekipa u knockdownu i da će domaće odbojkašice iskoristiti pozitivan niz koji su stvorile, stare navike iz prva dva seta vratile su se u igru 'Sokica'. Puno grešaka koštalo je SOK Mostar pobjede u ovom meču a peti set izgubile su rezultatom 15:8. Tako su mostarske odbojkašice već u ranoj fazi izgubile prigodu da obrane ovaj trofej koje su osvojile u prošloj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi