Angelina Divljan: 'SOK Mostar' u budućnosti će biti još jači i bolji

Atraktivna odbojkašica SOK Mostar za SportSport.ba

Angelina Divljan: 'SOK Mostar' u budućnosti će biti još jači i bolji · Intervju

Mostarski odbojkaški klub SOK Mostar u protekloj je sezoni bio pravo osvježenje u Premijer ligi za odbojkašice.

Mostarke su se uspjele vratiti u elitni rang naše odbojke i u povratničkoj sezoni ostvarile najbolji rezultat u mladoj povijesti ovog zdravog i ambicioznog kluba koji djeluje pri Studentskom Centru Sveučilišta u Mostaru. SOK Mostar ili 'Sokice' su ligu završile na šestom mjestu, tj. na toj poziciji su dočekale kolektivni prekid sporta kada je počela pandemija koronavirusa. Po prvi put su osvojile i Kup Federacije te se u odličnom svjetlu predstavile i na završnici Kupa BiH.

Ekipu čine uglavnom mlade djevojke, studentice, uz par iskusnijih djevojaka, a jedna od tih iskusnijih i sa drugim po redu najdužim stažom u timu je i 29-godišnja Angelina Divljan. Ova 29-godišnja djevojka iz Gacka je već pet godina članica mostarskog kluba i jedna od najzaslužnijih za sjajnu prošlogodišnju sezonu SOK Mostar. Ova atraktivna djevojka je po struci fizioterapeutkinja a u ekipi je zadužena za primanje protivničkih servisa. Angelina je za SportSport.ba govorila o SOK Mostar, utjecaju korone na sport i o još dosta toga.

Angelina, među najiskusnijim si igračicama SOK Mostar i tu si već petu godinu, koliko je ovaj klub napredovao od tvog dolaska u Mostar?

"Tako je, tu sam već petu godinu i jako sam zadovoljna svime, od uvjeta do uprave koja dobro vodi klub" - govori Divljan i nastavlja:
"Što se tiče našeg napretka, dobro je, bivali smo već i prije Premijerligašice. S vremenom i utakmicama dođe i iskustvo koje je neprocjenjivo za ovako mladu ekipu. Paralelno s nama i ljudi koji vode klub sve bolje i bolje rade svoj posao, tako da mogu reći da su podjednako zaslužni za naš uzlet kao i igračice. Osvojile smo i kup Federacije, lijepo se predstavile u poluzavršnici Kupa, pa se nadam i vjerujem da će u idućoj sezoni i naš plasman u prvenstvu biti bolji te da bi u Kupu mogle uz malo sreče doći i do finala".

Za koji dan počinje i okupljanje ekipe te pripreme za novu sezonu. Je li se skupilo želje za treninzima i utakmicama nakon ovoliko vremena bez odbojke?

"Ma kako ne. Evo, 31.08. je prozivka, sve cure su spremne i jedva čekamo okupljanje. Normalno je da je želja velika, više od pola godine smo bili bez treninga, utakmica i odbojke općenito. Niko živ nije očekivao da će ova pauza biti ovolika, svi smo bili šokirani no šta je, tu je. Plakanja nema, nakon toliko vremena dočekale smo priliku da se opet vratimo onome što najviše volimo i što najbolje znamo da radimo. Nadamo se da će sezona početi i trajati najnormalnije. Sve jedva čekamo nove utakmice i nova dokazivanja, a u ovoj sezoni ispred nas, kao što sam već rekla, očekujem unatoč svemu što se događalo, još veći napredak i još bolji plasman jer definitivno imamo mogućnost za takvo nešto".

Koliko 'Sokice' mogu realno u idućoj sezoni? Klub je napustila kapetanica Tamara Ćešić koja je ujedno bila i udarna igla vašeg kluba?

"Mislim da možemo biti dobre. Vjerujem u nas cure i u trenera Darka Drmaća. Što se tiče Tamare mislim da smo jako hendikepiranje njenim odlaskom, no ona je imala druge planove i pošla za njima, to je tako u sportu i u životu i želim joj mnogo sreće u svemu. Njen odlazak popunili smo dolaskom kapetanice ekipe iz Višegrada Ivane Plečić koja može svojim iskustvom nadomjestiti odlazak Tamare Ćešić. Ostatak ekipe ostao je potpuno isti, sve druge djevojke su tu. Iako će nam naša kapetanica nedostajati smatram da ćemo imati prostora da kao tim napredujemo u odnosu na prošlu sezonu".

Angelina, koliko je pandemija unazadila odbojku i sport općenito u BiH?

"Mnogo nažalost, ne samo u BiH. Nismo očekivali ovolike pauze i ovoliki period neigranja. Teško nam je palo što je sve doslovce stalo i što smo bile onemogućene trenirati zajedno. S druge strane, djevojke su radile dosta individualno i pripremale se, no opet, nije to isto kao zajednički i timski trening. Nadam se da ćemo ovaj period priprema dobro iskoristiti i da će nastavak natjecanja nakon ovoliko dugo vremena proći što bezbolnije i da ćemo biti spremne za izazove pred nama".

Iz odbojkaške si obitelji, sestra i brat također su odbojkaši?

"Tako je, brat i sestra su također u odbojci. Sestra je u prošloj sezoni bila igračica OK Smeč iz Lukavca, no nažalost više neće igrati odbojku jer se opredijelila za neke druge životne ciljeve i izazove, a brat je igrač prvaka BiH Mladost iz Brčkog koje je nastupalo u MEVZA ligi i CEV Ligi prvaka. On je jako talentiran, u najboljim godinama i mislim da je on od nas troje na najboljem putu da napravi nešto veliko u ovom divnom sportu".

Ti si po struci fizioterapeutica? Vidiš li u tome svoju budućnost ili kao trener?

"Tako je, svoj posao obožavam. Dugo vremena, paralelno uz odbojku sam i fizioterapeutica našeg košarkaškog kluba Student. S druge strane jako mi je privlačan i trenerski poziv te bih jako voljela nakon karijere svoje stečeno iskustvo i znanje prenositi na mlađe generacije".

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Slobodno vrijeme, ima li ga uopće uz sve te obveze?

"Dok traje sezona gotovo je nemoguće naći slobodno vrijeme, uz odbojku te bavljenje svojom profesijom je to gotovo nemoguće. U 'koroni' ga je nažalost bilo i previše. Kada je sve normalno, ono malo slobodnog vremena najradije koristim da ga provedem uz prijatelje i obitelj. No s druge strane sad jedva čekam da se opet vrati ona stara kolotečina i rutina na koju sam navikla. Treninzi i utakmice, to je ono što mi nedostaje. Jedva čekam da se opet požalim na to kako nemam vremena ni za što" -kroz osmijeh je svoj razgovor za SportSport.ba završila jedna od najatraktivnijih odbojkašica našeg prvenstva Angelina Divljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi