Porazi bh. odbojkaša i odbojkašica

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Porazi bh. odbojkaša i odbojkašica

Adnan Beganović

Muška seniorska reprezentacija BiH u prvom nastupu na Kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo doživjela je poraz od Holandije 3:0.

Na samom otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naši odbojkaši su očekivano poraženi od favorizirane Holandije, koja je do trijumfa stigla bez većih problema. Naši momci su dobar otpor Holanđanima pružili samo u drugom setu koji je završen rezultatom 25:23.

Rezultati 1. kola:
Azerbejdžan - Hrvatska 1:3 (16:25; 25:23; 19:25; 17:25)
Holandija - BiH 3:0 (25:14; 25:23; 25:14)

Pobjednici svih kvalifikacionih grupa plasiraće se u 3. rundu koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igra se 5 turnira sa po 4 reprezentacije (već je poznato 12 učesnika).
Drugoplasirane ekipe iz svih 6 grupa prve runde (A-F) igraće od 2. do 6. oktobra 2013. godine u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će u treću rundu po tri najbolje plasirane ekipe.

Kao i njihove muške kolege, bosanskohercegovačke odbojkašice su u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pretrpjele poraz. Bolje od naših odbojkašica s maksimalnih 3:0 bile su hrvatske odbojkašice.

"Znali smo da su odbojkašice Hrvatske apsolutni favorit i da nam je ovaj meč bio više pripremni za sutra odlučujući duel sa domaćinom turnira reprezentacijom Crne Gore, gdje vjerujemo da možemo pobjediti, a onda u nedjelju savladati i Makedoniju, te osvojiti drugo mjesto na turniru i plasirati se u naredni krug kvalifikacija. Vjerujemo da za to imamo snage i kvaliteta što potvrđuje i podatak da smo sjanoj Hrvatskoj u tri seta uzeli 43 poena", istakao je bh. selektor Goran Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti