Najbolja odbojkašica svijeta je iz BiH, sestra joj igra za nas, a brat za Srbiju i postaje zvijezda
Foto: Instagram

Prava sportska porodica

Najbolja odbojkašica svijeta je iz BiH, sestra joj igra za nas, a brat za Srbiju i postaje zvijezda

E. Ganibegović

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije definitivno nema premca na svijetu.

Sinoć je ova selekcija pobjedom protiv Brazila 3:0 u finalu Svjetskog prvenstva odbranila titulu prvaka svijeta.

Reprezentacija Srbije predvođena je djevojkom iz Bosne i Hercegovine. Tijana Bošković rodom je iz Bileće, a ova 25-godišnjakinja osim što je udarna igra reprezentacije Srbije, već se čak smatra i najboljom odbojkašicom svih vremena prema nekima.

Vrlo očekivano i logično, Tijana je proglašena i za najbolju igračicu minulog prvenstva.

Da njen uspjeh nije slučajan pokazuje i činjenica da dolazi iz prave sportske porodice, pa čito ima taj sportski gen.

Njena tri godine starija sestra, Dajana, reprezentativka je Bosne i Hercegovine u odbojci, a zanimljivo je da su dvije sestre 2021. godine bile na suprotnim stranama kada je Srbija pobijedila našu selekciju.

Oglasi

"Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo nas dvije sestre. A onda, kada sam je izblokirala, više je bilo smiješno, nego kao 'vau!'. Smiješno je bilo jer smo se prethodno šalile s tatom. On je prije utakmice rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijjale… Sve u svemu, bilo je veoma zanimljivo", otkrila je Tijana Bošković poslije te utakmice.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, u rukometu smo mogli ranije svjedočiti duelu dva brata, Ivana i Igora Karačića. Jedan igra za Bosnu i Hercegovinu, a drugi za Hrvatsku.

Tijana i Dajana nisu jedine uspješne iz svoje porodice. Naime, tu je i njihov brat Vuk, koji je inače 19-godišnjak. Igrao je za mladi tim Igokee i banjalučki Borac, te mlađe selekcije reprezentacije Srbije. 

Visok je tačno dva metra i igra na poziciji krilnog centra. U U19 ABA ligi imao je sjajnu statistiku od 23 poena i 9,7 skokova po utakmici.

"Pritisak na sportskom planu stvarala mi je činjenica da sam Tijanin i Dajanin brat pa svi od mene očekuju da što ranije budem uspješan kao one tako da nisam mogao da dođem do izražaja. Da se razumijemo, ponosan sam na svoje sestre i njihove fenomenalne uspjehe, ali mi je drago što me sada prepoznaju kao košarkaša, a ne kao njihovog mlađeg brata. Kroz šalu kažem da će jednog dana za njih dvije govoriti da su sestre onog uspješnog košarkaša, a ne da sam ja brat uspješnih odbojkašica. Naravno, šalim se, mada mi je cilj da bar upola budem uspješan kao Tijana", izjavio je Vuk Bošković za "Glas Srpske".

Top Komentari

Mowzilla
Koga interesuje ova vijest? Zar da zavidimo dusmanima na uspjehu sabotiranja BiH i sve sto je bosansko? Pa ova ista Dajana je vjerovatno i sestri i bratu rekla da se kaje sto je uopste pristala da igra za BiH, a dokaz tome je snimak od prije par mjeseci kako se zale na savez i drzavu kako su im "fino" obezbjedili smjestaj. Pravoslavni narod, unutar BiH postoji i opstaje samo da bi sabotirao uspjehe, napredak i bilo kakvo postojanje BiH. Ko ne vjeruje neka prodje kroz Zvornik, Derventu, Lukavicu i skoro sve gradove u rs-u, gdje je vise rusevina iz '92. nego naseljenog naroda. Nece bolan bagra da gradi ista u zemlji koju mrzi. Oni bolan misle da kada bi se spojili sa srbijom, da ce im vucici sagraditi sve. Pa yebo vam on i njemu slicni mater, nema bolan od tog nista! Nisu nista bolji ni katolici koji se kunu u njihovu hb i sahovnicu. Nece vas "vasi" da prime jer ste sljam od naroda, opasni po svaki njihov napredak. Ponavljam: postojite samo da bi ste unistili ovo malo naroda bosansko-hercegovackog sto je jostalo, i ni za sta vise niste! Zivjela Bosna i Hercegovina bez dusmana ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
9 7
Slana_carsija
I Sratko Mladić je rodom iz BiH, nažalost! Šta nas briga, što su iz BiH. Ne znam što pišete o njima. Daleko im kuća, pa neka osvajaju šta hoće
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi