Praznik ženske odbojke za vikend na Ilidži

U organizaciji ŽOK Bosna

Praznik ženske odbojke za vikend na Ilidži

S. Grebović

U dvorani hotela Hollywood na Ilidži predstojećeg vikenda će se održati regionalni turnir u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Bosna.

Prisutnim medijima se u press sali na početku obratio predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Bosna, Edin Bucalović:

"Učešće su uzele ekipe iz regiona kao što su Lucky Star iz Srbije i Morača iz Podgorice, a pored njih tu će biti i ekipe iz naše zemlje, OK Slavija Istočno Sarajevo, OK Novi Grad Sarajevo, OK Inova Banja Luka i naravno OK Bosna. Turnir će biti održan pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Austrije u Bosni i Hercegovini."

Istaknuto je da je jedan od ciljeva ovog turnira povezivanje mladih sportista i sportistikinja iz regije.

"Austrijska ambasada je odlučila da podrži ovaj projekat iz više razloga. Poznato je da je ženska odbojka u BiH gotovo pa nevidjljiva, na margini društva. Posebno nam je drago što će na ovom turniru učestvovati mlade nade, kako u sportskom, tako i u društvenom smislu. Odlučili smo se podržati ovu manifestaciju iz razloga što je riječ o regionalnom turniru bez obzira na nacionalnost i etničku pripadnost. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan u godinama pred nama. Pozivam sve građane da ove djevojke podrže u što većem broju i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj", rekla je ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, Dr. Ulrike Hartmann.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Predsjednik Bucalović je još dodao:

"Moram naglasiti da je riječ je o djevojčicama uzrasta 2002. godište i mlađe. Ekipe će biti raspoređene u dvije grupe sa po tri ekipe. Svakako da je bez ovakvih turnira razvoj sporta gotovo pa nezamisliv. Kao što vidite, turnir je odžan pod pokroviteljstvom Ambasade Austrije i bez njihove pomoći mi danas sigurno ne bi bili ovdje. Bilo bi lijepo da se u narednim godinama uključi i lokalna zajednica u projeke slične ovom", istakao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi