Šampion Evrope ostao bez Olimpijade

Srbija i definitivno ispala iz kvalifikacionog turnira

Šampion Evrope ostao bez Olimpijade

Odbojkaška reprezentacija Srbije definitivno je ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju. 

Srbija je danas i zvanično eliminisana sa kvalifikacionog turnira za Tokio koji se ovih dana igra u njemačkom Berlinu.

Orlovi su izgubili od Bugarske sa 3:2 u setovima, dok je reprezentacija Holandije u drugom susretu 3. kola ove grupe porazila Francusku sa 3:2 što nije bio rezultat koji odgovara Srbiji koja je nakon tog meča ostala na trećoj poziciji.

Bugarska je ovu grupu završila na 1. mjestu, dok je Francuska, iako s istim omjerom kao Srbija, završila druga jer je imala bolju set razliku.

Inače, treba spomenuti i to da je danas igran i jedan susret 3. kola iz grupe A u kome je Sovenija porazila Češku sa 3:1 i obezbijedila prvu poziciju u ovoj skupini.

Ovako izgledaju parovi polufinala kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre:

Slovenija - Francuska

Bugarska - Njemačka

Polufinalni susreti na rasporedu su sutra. Inače, treba spomenuti da će Olimpijada, kada je odbojkaški turnir u pitanju, biti bez prvaka Evrope obzirom da Srbija tu titulu ima u svojim vitrinama.

Top Komentari

nikokovac
Nista onda srbija do Tokija, pišam vas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi