Nije bilo predaje do kraja, ali neustrašiva Slovenija nije mogla do finala Lige nacija

Sjajan meč i pobjeda Japana

Nije bilo predaje do kraja, ali neustrašiva Slovenija nije mogla do finala Lige nacija

Haris Zilić

Odbojkaši Slovenije nisu uspjeli ostvariti plasman u finale Lige nacija. Slovenci su u polufinalnom meču poraženi od Japana s 3:0, po setovima 25:21, 27:25 i 31:29.

Slovenački odbojkaši nažalost neće igrati finale Lige nacija. Japan je u današnjem meču polufinala jednostavno bio prejak.

Japanci bolje otvaraju meč. S tri vezana poena dolaze do prednosti koju su dosta dugo imali.

Ipak, Slovenci su se uspjeli vratiti serijom 3:0 (12:12), igralo se potom dugo poen za poen, no u odlučujućim trenucima Japanci uzimaju ključne poene i dobijaju prvi set s 25:21.

Japan dominantno ulazi u drugi set. Počeli su set serijom od pet poena, izgledali su zaista moćno, no Slovenija se nikada ne predaje i potpuno se vraća u set.

U jednom trenutku Slovenci dolaze do vodstva 19:17, no ponovo su potom popustili u ključnim treucima. Propustili su set loptu, da bi Japan svoju iskoristio za 27:25 i vodstvo od 2-0 u setovima.

Nije Slovenija odustajala. Iako su Japanci izgledali zaista dominantno, uslijedila je fenomenalna serija Slovenaca koji dolaze do 23:20, imali su novu set loptu koju ne koriste.

Nakon velike borbe Japan treći set dobija s 31:29 i prolazi u finale.

Protivnik Japancima u finalu igrati protiv Francuske koja je s 3:2, po setovima 22:25, 25:22, 25:23, 25:20 i 18:16 savladala Poljsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi