Poraz koji ne boli: Bh. odbojkašice u sjajnom meču poražene od Slovenije
¨FOTO: D. Kurbegović

Posljednje kolo kvalifikacija za EP

Poraz koji ne boli: Bh. odbojkašice u sjajnom meču poražene od Slovenije

H. Zilić

U posljednjem kolu kvalifikacija za EP, odbojkašice Bosne i Hercegovine poražene su od Slovenije sa 3:1.

U Zenici smo večeras gledali veliku borbu i preslikanu sliku u svim setovima.

Dosta lijepih poena, borbe, a prvi set je dobila naša selekcija sa 23:25. Presudila je serija naših djevojaka od 0:3 pred kraj seta.

U drugom i trećem setu slavile su Slovenke identičnim rezultatom 25:22. Ključne su bile sredine seta, gdje su Slovenke pravile mini seriju. U drugom setu je to bilo 5:1, a u trećem 3:0

I četvrti set je donio sličan scenarij kao i u prethodna tri seta. Slovenke sredinom seta prave seriju od 4:0, BiH se vraća, ali Slovenke su imale više koncentracije u finišu seta i slavile sa 25:22 za konačnih 3:1.

Saša Planinšec sa 18 poena bila je najbolja kod Slovenije, isti učinak u našoj selekciji imala je Dajana Bošković.

Podsjetimo, naše djevojke su sa sinoćnjim trijumfom protiv Latvie od 3:0 izborile po prvi put plasman na Evropsko prvenstvo. Iz naše grupe na smotru najbolji odobjkaških selekcija Starog kontinenta ide i pobjednik grupe selekcija Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi