Smeč ponovo siguran protiv Ilidže

Tim iz Lukavca prošao u finale

Smeč ponovo siguran protiv Ilidže

S. Mlaćo

Nakon pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici play-off za prvaka superlige FBiH, na gostujućem terenu, jučer su u revanšu, u Sportskoj dvorani u Lukavcu odbojkašice ŽOK Smeč Lukavac potvrdile plasman u finale doigravanja.

U revanš utakmici polufinala play-off ŽOK Smeč je ponovo bio bolji od ekipe ŽOK Igman Ilidža i ostvario pobjedu rezultatom 3:0.

U današnjem susretu lukavačkim odbojkašicama je bio dovoljan samo jedan set za finale, ali su odbojkašice ŽOK Smeč još jednom pobjedom potvrdile dominaciju u ovoj sezoni i sa dvije pobjede potvrdile plasman u finale.

Domaća ekipa je dominirala na terenu, trener Hasanbegović je dao priliku svim igračicama, ali pobjeda ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Konačan rezultat:

ŽOK “SMEČ” Lukavac - ŽOK “IGMAN” Ilidža 3:0 ( 25:11, 25:16, 25:19 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović - kapiten ekipe, Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Zerina Suljić, Džana Karić, DajanaKovačević i Lea Vujadinović, treneri Said Hasanbegović i Jasminka Valjevac.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa ŽOK “Igman” je nastupila u sastavu: Imamović Edvina, Kunić Ema, Sadiković Amna, Bahić Mirha, Šehović Bemna, Čišić Džana, Božur Matea, Brasselle Sarah, Hodžić Edina, Hadžić Merima i Terović Anesa, treneri Hodžić Senad i Divoš Adisa.

Ovo je bila šesnaesta uzastopna pobjeda odbojkašica ŽOK Smeč u Superligi Federacije BiH i sada ih od ulaska u odbojkašku Premijer ligu BiH dijeli finalni dvomeč protiv istoimene ekipe iz Širokog Brijega, koje su u drugom polufinalu bile bolje od gračanki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi