Španija nakon velike borbe odnosi pobjedu iz Mejdana

2. kolo Zlatne lige za odbojkašice

Španija nakon velike borbe odnosi pobjedu iz Mejdana

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 2. kola Zlatne lige za odbojkašice Bosna i Hercegovina u Mejdanu dočekala je selekciju Španije. Susret koji je obilovao dobrom odbojkom, odličnim potezima na kraju je otišao na stranu Španije rezultatom 3:1 u setovima. 

U prvom setu prava drama i jedna i druga reprezentacija daju posljednji atom snage na terenu, te u takvom omjeru snaga nakon velike borbe selekcija Španije osvaja prvi set rezultatom 26:24. Drugi set kao preslikan velika borba, ali naše odbojkašice i ovaj put posrću pred sami kraj seta te gošće i ovaj osvajaju rezultatom 25:23.

Bude se naše odbojkašice u trećem setu te maestralnom odbojkom osvajaju ovaj set rezultatom 25:21, te smanjuju rezultat na 2:1 u setovima.

Četvrti set borba, htijenje i volja naših odbojkašica, dok s druge strane i kvalitetna reprezentacija Španije se nije predavala. Naše odbojkašice u ovom setu napustila je i sportska sreća, što na kraju koristi selekcija Španije i dobiva ovaj set sa 25:23 i slavi konačnu pobjedu od 3:1 u setovima.

Bosna i Hercegovina- Španija 1:3 (24:26,23:25,25:21,23:25)

Top Komentari

hake
Božić je loš tehničar. Veze cura nema.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi