Srbija i Bugarska za zlato

Evropska liga za žene

Srbija i Bugarska za zlato

U finalu Evropske lige za odbojkašice igraće Srbija i Bugarska, dok će se za treće mjesto boriti Turska, koja je domaćin završnog turnira, i Izrael.

U prvom polufinalu je Srbija bez većih problema bila bolja od Izraela sa 3:0 u setovima (25:20, 25:12, 25:21), dok je Bugarska u sjajnoj atmosferi u dvorani u Ankari pred oko 7. 000 ljudi bila bolja od domaće selekcije u pet setova (25:19, 25:17, 11:25, 23:25, 15:13).

Danas su na rasporedu utakmice za treće mjesto i veliko finale između Srbije i Bugarske. Organizatori su jučer imali velikih problema zbog nereda ispred dvorane pred utakmicu Izraela, a danas bi situacija mogla biti još gora, jer cure iz Izraela igraju protiv Turske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije