Dvorani u BiH koja nosi ime po najboljoj na svijetu isključena struja zbog duga

Bileća

Dvorani u BiH koja nosi ime po najboljoj na svijetu isključena struja zbog duga

E. Škorić

Sportska dvoran u Bileći nosi naziv po najboljoj odbojkašici na svijetu Tijani Bošković, ali joj je zbog duga od 9.000 KM isključena struja.

Ove navode iznio je portal Bileća Vijesti i poprilično šokirao regiju. Prema navodima ovog medija, od nadležnog elektro-distributera je rukovodstvu dvorane omogućen reprogram, ali nove tranše nisu ispoštovane.

"Tužno je da je objekat koji nosi ime najbolje odbojkašice svijeta u ovakvoj situaciji, te da su onemogućeni i treninzi za sportiste čiji su termini u popodnevnim satima. Inače, naši sportisti su na ovom 'kultnom mjestu' i bez grijanja i adekvatnijih uslova, postizali vrhunske rezultate, ali još i u mraku to nije moguće", objavljeno je na portalu.

Iako je iz BiH, odnosno rođena je u Bileći, Tijana igra za reprezentaciju Srbije s kojom je nedavno postala prvak svijeta.

Po njoj se dvorana u općini na jugoistoku naše zemlje zove od 2018. godine, odnosno nakon što je Srbija osvojila prvu zlatnu medalju, da bi nedavno po drugi put postala svjetski prvak.

25-godišnjakinja osim što je udarna igla reprezentacije Srbije, već se čak smatra i najboljom odbojkašicom svih vremena prema nekima.

Njena tri godine starija sestra, Dajana, reprezentativka je Bosne i Hercegovine u odbojci, a zanimljivo je da su dvije sestre 2021. godine bile na suprotnim stranama kada je Srbija pobijedila našu selekciju.

Tijana i Dajana nisu jedine uspješne iz svoje porodice. Naime, tu je i njihov brat Vuk, koji je inače 19-godišnjak. Igrao je za mladi tim Igokee i banjalučki Borac, te mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Visok je tačno dva metra i igra na poziciji krilnog centra. U U19 ABA ligi imao je sjajnu statistiku od 23 poena i 9,7 skokova po utakmici.

Top Komentari

Mostarac94
Pa iskljuce i Muji struju jer ima dug 250KM sto ona ne bi i dvorani za 9000 duga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi