Treći uzastopni poraz odbojkaša Borca

15. kolo Premijer lige BiH za odbojkaše

Treći uzastopni poraz odbojkaša Borca

Crveno-plavi poraženi su na svom terenu od ekipe Domaljevca sa 3:2 u setovima (25:21, 25:16, 21:25, 18:25, 23:21) u okviru 15. kola Premijer lige.

Banjalučani su uspjeli da se vrate u meč nakon gubitka prva dva seta, ali za potpuni preokret nisu imali snage. Tako je Borac vezeo treći uzastopni poraz i potpuno zakomplikovao situaciju u donjem dijelu tabele.

Banjalučki tim je nakon novog neuspjeha ostao na sedmom mjestu na tabeli, dok je Domaljevac osmi sa pobjedom manje.

Svoje nezadovoljstvo nakon utakmice nije krio ni trener Borca Saša Rendić, koji je kao glavni razlog poraza naveo velike oscilacije u igri njegovog tima.

"Imamo prije svega problema sa igračkim kadrom. Neki su igrači otišli, neki drugi su upali u prvi plan. Nedostaje nam iskustva, koncentracije, svega po malo. Zbog toga igramo po principu toplo hladno, to jest prisutne su velike oscilacije u igri. Predstoje nam važni mečevi u borbi za opstanak i moramo pod hitno da posložimo kockice u našoj igri", jasan je bio Rendić.

U narednom kolu odbojkaši Borca odmjeriće snage u gostima sa sastavom Gacka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi