Tuga u Lukavcu: Bh. odbojkašice ne idu na Evropsko prvenstvo

Pobjeda Rumunije

Tuga u Lukavcu: Bh. odbojkašice ne idu na Evropsko prvenstvo

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo po prvi put u historiji jer smo večeras u Lukavcu poraženi od Rumunije sa 3:2 u setovima.

Naše odbojkašice dobro su otvorile današnji meč i u prvih nekoliko minuta prednost je bila na našoj strani, no Rumunke su onda zaigrale dosta bolje. Kod rezultata 7:7 gošće su uspjele povesti prvi put na meču sa 7:8 i početi sjajnu seriju.

Odbojkašice Rumunije su čak imale i preko deset poena prednosti u prvom setu i bilo je jasno da će ovaj set pripasti njima. Naše odbojkašice su pokušale napraviti čudo i stići ovaj zaostatak, ali nisu uspjele. Rumunke su na kraju prvi set dobile sa 25:17 i tako povesti sa 1:0.

U drugom setu naša ekipa zaigrala je mnogo bolje i dobro se nosila s Rumunkama koje su bile u naletu. Na krilima Dajane Bošković i Edine Selimović uspjeli smo biti u egalu do samog finiša drugog seta, a onda smo odličnom igrom prelomili set u svoju korist.

Odluka se desila kada je bilo 20:19 za naš tim, a onda su bh. odbojkašice napravile nevjerovatnu seriju. Sa pet uzastopnih poena uspjeli smo slaviti u drugom setu sa 25:19 i poravnati na 1:1 u setovima ovog historijskog meča.

S fantastičnom igrom naše odbojkašice nastavile su i u trećem setu, te na krilima sjajne podrške navijača u Lukavcu su nastavile u odličnom tempu. Rumunke su se borile do samog kraja, no set je ponovo riješen u samom finišu i to u našu korist. Naš tim treći set dobio je sa 25:21 i tako preokrenuo ovaj meč i poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu smo krenuli veoma dobro i osvojili prvih nekoliko poena, ali su se Rumunke brzo konsolidovale i vratile u meč. Uspjele su doći do prednosti i povesti sa 17:12 što je bio težak zadatak za naše odbojkašice da pokušaju nadoknaditi.

Bh. igračice su u četvrtom setu dale svoj maksimum da se pokušaju vratiti, no zaostatak od 23:16 bio je previše. Na kraju su Rumunke uspjele da dođu do izjednačenja u setovima od 2:2 jer su u četvrtom setu slavile sa 25:17. To je značilo da ćemo pobjednika i putnika na Evropsko prvenstvo saznati u odlučujućem petom setu.

Peti odlučujući set počeo je furiozno s obje strane. Naše odbojkašice došle su do prednosti 5:3, no Rumunke su odmah uzvratile i uspjele povesti sa 8:6. Ipak, bh. odbojkašice su se brzo vratile na 8:8 i vidjelo se daju zadnji atom snage u ovom setu.

Međutim, Rumunke su ponovo lagano došle do 12:8 i tako napravile veliki problem za naš tim. Iako su dale sve od sebe da preokrenu na kraju nisu uspjele, te je Rumunija slavila sa 3:2 i plasirala se na EP. Odlučujući pet set je Rumunija dobila sa 15:9.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 6. kolo:

Bosna i Hercegovina - Rumunija 2:3 (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15)

BiH: Paradžik, Musić, Savić, Bošković, Kojić-Đurić, Kovačević, Radišković, Isanović, Selimović, Simić, Božić, Pravdić, Hadžić, Crnčević.

Rumunija: Baciu, Iancu, Gales, Albu, Cazacu, Pirv, Kapelovies, Ciocian, Budai-Ungureanu, Onyejekwe, Tucmeanu, Rogojinaru, Ariton.

Top Komentari

rajvosa46
Ovako u svakom sportu... dodjemo do izvora ne znamo se napit...
57 2
Benjamingst
Odem na Forum da procitam nesto pametno o sportu kad tamo o Cetnicima, Ustasama.... ismijavanje BiH... ovaj ss ba polako ali sigurno gubi posjetioce... niko nevodi racuna sta se pise.
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi